Szukaj
Kilka słabych, kilka przyzwoitych i jednio dobre, czyli 9 mz.
Na 6 panna sie pięknie uśmiecha, ale słup wystający z głowy psuje kadr.
No i wiosna, ciepło a modelka w dżinach, wyciągniętej koszulce i skarpetkach?
Szary, cichy człowiek.
4 i 5 urzekły mnie najbardziej. Przyjemna sesja![]()
D700+Grip
N28 1,8G | N50/1,8D | N85/1,8D | SB 700
D5200+18-55
Modelka bardzo ładnie się uśmiecha i wygląda wtedy najbardziej naturalnie. Najbardziej podoba mi się więc 6. Co do reszty to na 1 ręka modelki wygląda jak wykrzywiona. Na dwójce poza modelki też nie najkorzystniejsza. 3 i 4 sztuczne. 5 mi się podoba. 7 w zasadzie też, chociaż ręka mogłaby być jakoś lepiej ułożona. 8 nie pasuje mi kadr. 9 całkiem przyjemne. 10 modelka sztuczna. 11 mam wrażenie, że modelka mruży oczy. Reasumując, popracuj trochę nad modelką.
D750, N50/1.8G, N35/2.0D, N70-200 VRII, SB-900 /.................... Sony A7II, S28/2.0, Zeiss 55/1.8, Helios 44 ....................... / EIZO CS240.
http://www.warszawa-fotograf.pl/
Dzięki.
Rzeczywiście powinienem był kazać jej częściej się uśmiechać. Poprawimy toCzekam na dalsze komentarze!
Modelka się nie do końca wpisała w pejzaż miejski. Z jej delikatną urodą (i zwiewną bluzeczką) od razu widać, że bardziej pasuje jej łono natury niż puste kamienne tło. Być może na tle szkła, wieżowców lub witryn też wyszłoby spójnie. Do tego trzeba przybierać jakieś dziwne pozy i nie wiadomo co zrobić z rękami. Na jedynce (ograna, ale) dobra kompozycja, choć coś tam z obróbką oka nie poszło, a i ekspozycję kadru należałoby chyba przemyśleć. To może być o wiele lepsze zdjęcie po odrobinie zastanowienia.
mogłoby być bardzo dobrze, kilka jest całkiem ok, ale na większości jakieś nienaturalne pozy, modelka nie wie co ma robić z rękami, nad tym trzeba popracować.
Rzeczywiście musimy popracować nad tymi pozami i minami, następnym razem będzie lepiej (mam nadzieję)
Skontaktuj się z nami