Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie Monika - pierwsze "studyjne" :)

Pierwsze próby z pseudo studio - sb 6000 żarówka błyskowa parasolka i ściana w dużym pokoju jako tło

1.

zdaję sobie sprawę że w tej 1 cień na śianie dość nieciekawy, nawet próbowałem wyciąć ale wyszło mi dość kiepo, gdyż obróbka to dla mnie terra incognita Pytanie co jeszcze do poprawy

Nr 2

Nr 3

Z góry dziękuję za konstruktywną krytykę
    Pozdrawiam
    www.bartoszsklodowski.pl
    D300 + MB-D10 | D70s | T 12-24/4 | S 15-50/2.8 | N 50/1.4 | N 85/1.8 | N 70-200/2.8 VR | S 150/2.8 | SB600

Domyślnie

Bartku

moim zdaniem:
    ad. 1 - nie wycinaj tego cienia (bo i tak wyjdzie nienaturalnie), rozmyj go i bedzie ok, twarz jest problematyczna - wyszła jak biała maska
    ad 2 - nieostre, przesadziłeś z efektem poświaty, dodatkowo twarz skryła się w cieniu i stała się mało widoczna, fajna poza modelki, miło nogę trzyma, ale przesunąłbym modelkę trochę w lewo (choćby dodając biały obszar po prawej)
    ad. 3 - podobnie jak 2. - nieostre i poświata + przepalone uda, ręce, plecy i pupa

pozdrawiam
    maruda Erie
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

ok jeśli do poprawy to

nr 4 (poprawiona 2-ka)

to całe rozmycie i nieostrość była zamioerzona tkai miał byc efekt, widac nie wyszło, hyh chyba obróbkę porzucę na fazie b&w kontrast jasnośc i kadrowanie

edit po uwadze erie... zmiana obrazka (fakt zapomniałem że u mnie na lcd nie widac tego)
    www.bartoszsklodowski.pl
    D300 + MB-D10 | D70s | T 12-24/4 | S 15-50/2.8 | N 50/1.4 | N 85/1.8 | N 70-200/2.8 VR | S 150/2.8 | SB600

Domyślnie

wiem, że efekt rozmycia był zamierzony, ale nie do końca udanie wyszedł, co do 4. to kad jest teraa wg mnie ciekawszy, ale wyczyść troszkę to tło (bo teraz odcina się ten obszar czystej bieli od pierwotnego tła)
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Ale kompozycja ładna, modelka ładna, wygląda wszystko ciekawie.
    Jak na pierwszą sesję w "świetle kontrolowanym" to bardzo, bardzo ładnie.

Domyślnie

mnie się najbardziej podoba 3 ale bez ramki, poprawiona 2 (4) też fajna
    .:[nikon][nikkor][tamron][m42][cokin][lowepro][manfrotto][gimp][ps4][ubuntu][7]:.
    .:KORAB:.

Domyślnie

ekstra podoba mi sie
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Domyślnie

Nie jest źle. Podoba mi się dwójka i trójka, chociaż rzeczywiście przepalone części ciała psują efekt.
    The pięćdziesiąt
    Chciałbym mieć kilka szkieł ostrych niczym kieł.

Domyślnie

Jak na pierwsze kroki bardzo mi sie podoba
    D7200

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Jedyne co mam do powiedzenia że 2/4 jest hot like hell! Tak więc hormony przeszkadzają mi ocenić zdjęcie obiektywnie, czyli zamykam się i nie zaglądam tu więcej bo nie mogę się skupić na pracy.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów