Close

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 80

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    Ale np. na kołach 20" możesz mieć ramę 10" i ramę 12,5", a nawet Wigry. Pytanie zatem, jak wybrać odpowiednią ramę.
    Wybrać z oferty rowerków dla dzieci ale będzie dosyć kłopotliwe bo jednak takie rowerki nieco się różnią. To też zależy od tego jakie dziecko jest wyrośnięte. Mój syn jak na 5 lat jest dosyć wysoki. Z drugim było podobnie do 7 lat był wysoki a teraz od 2 lat jest średniakiem.
    Ostatnio edytowane przez MARS CooL ; 15-05-2012 o 15:07
    A7II, X-E1, LX-100, był E-M5 i Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    Ale np. na kołach 20" możesz mieć ramę 10" i ramę 12,5", a nawet Wigry. Pytanie zatem, jak wybrać odpowiednią ramę.
    Najlepiej udać się do fachowca, który doradzi jaki rower kupić i najlepiej od razu przymierzyć rower do dziecka.
    Tylko raczej fachowców ciężko będzie szukać w Auchan lub innych "sklepach rowerowych"...

Na szczęście w Płocku jest taki Pan, który ma sklep od 22 lat - u niego kupowałem wszystki swoje rowery. Dlatego udałem się także o poradę w sprawie wyboru rowerka dla mojego 4 letniego syna.
    D7000, N 17-55, N 35, SB, MB-D11, EIZO, EPSON, VELBON, NNJ

Domyślnie

Decydując się na fachowca, decydujesz się na jego asortyment. Ja mam koło siebie fachowca ale sprzedaje tylko sprzęt Trek'a a taki rowerek kosztuje jakieś 1200 zł. Ja akurat chciałbym kupić Arkus Julka, ale nie wiem czy nie będzie za duży, a do Dębicy mam trochę daleko.

Domyślnie

No i jak tam się mają Wasze zakupy?

Dzisiaj do nas dotarł linkowany wcześniej MBike Fiber. Spodziewałem się, że jak na alumuniowy rower, to będzie nieco lżejszy. Wzięliśmy go głównie ze względu na to, że nam, a przede wszystkim zainteresowanemu, najbardziej się spodobał. Reszta szału nie robi. No fakt, jest lepiej poskręcany i wyregulowany (generalnie JEST poskręcany i wyregulowany), niż te z marketu. Ale jeżeli chodzi o podzespoły, to dokładnie ta sama chińszczyzna. Na 99% jestem przekonany, że w Authorze, czy innym Giancie będzie dokładnie to samo. Ale mniejsza o to...

Taka ciekawostka. Specjaliści twierdzą, że dzieci w tym wieku nie używają hamulców na kierownicy. Cóż... Mój młody od razu zaczął go (dobrze wyregulowanego i lekko pracującego V-brake'a) używać chętniej, niż tego w torpedo. A że nie może ruszyć jak mu się korby źle ustwią, wścieka się nadal... Kurde, jak ja mówię, że wolnobieg byłby dla niego lepszy, to nie... Bo specjaliści wiedzą lepiej...

Taki fotograficznawy (telefonem robione) akcent na koniec posta:

Domyślnie

W piątek mój 4 letni syn dostał dower Authora - Stylo. Tak samo jak u Ciebie nie używa hamulca w korbie, tylko przedniego Tak mu jakoś lepiej, ale nie ma problemu z ruszaniem. Nauczył się kończyć jazdę i odpowiednio ustawić sobie pedał. W razie czego też odpycha się nogą i ustawia sobie pedał odpowiednio.

Od piątku jeżdził z kołami bocznymi. Dzisiaj zdjąłem kólka boczne i zaczynamy się uczyć jeździć na serio Ciężko idzie, ale uważam, że kólka boczne tylko go rozleniwią i niczego nie nauczą. Świetnie pedałuje i hamuje więc czas na naukę normalnej jazdy

Rowerek jest świetnie wykonany... Wszystko super dopasowane, rower jest sztywny, nie ma żadnych luzów itd... Bez bocznych kółek jest praktycznie bezgłośny... Leciutki - tylko 8kg...

Ostatnio edytowane przez mihow ; 28-05-2012 o 22:46

Domyślnie

Jeszcze chwilka, niech się rozjeździ na dobre i też likwidujemy boczne kółka. Obaj nasi juniory są w podobnym wieku z tym, że mój bywa baaardzo zachowawczy. I najczęściej pójście na żywioł nie działa, bo potrafi się zrazić. Tak więc czuję coś, że w naszym przypadku rozpoczęcie nauku jazdy na dwóch kołach będzie raczej żmudnym procesem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebar1 Zobacz posta
    W tych rowerach jedyna znacząca różnica to waga roweru.
    Im lżejszy tym dzieciakowi łatwiej i naprawdę dzieciak to odczuje.
    To jest JEDYNA ostotna rzecz.
    red light, dark room...

Domyślnie

Szperając za rowerem dla znajomych znalazłem lekki rower dla trochę starszego dziecka (6- lat.

http://www.velo.pl/rowery/wyprzedaz/?id=612

Waga 9 kg, koła 20 cali , cena w promocji 800 zł oraz fakt że to nie jest rower z supermarketu.

Może ktoś skorzysta.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Raf 007 Zobacz posta
    Szperając za rowerem dla znajomych znalazłem lekki rower dla trochę starszego dziecka (6- lat.

http://www.velo.pl/rowery/wyprzedaz/?id=612

Waga 9 kg, koła 20 cali , cena w promocji 800 zł oraz fakt że to nie jest rower z supermarketu.

Może ktoś skorzysta.
    Fajny.....

Domyślnie

z biegowych to widziałem ostatnio w akcji coś takiego - http://hulajki.pl/610-first-bike-row...reet-blue.html bardzo stylowy.

Natomiast klasyczne z bocznymi kółkami to Puky robi (oni głównie słyną z rowerków biegowych i hulajnóg).

należy zaznaczyć, że najważniejszym elementem mającym wpływ na komfort (i bezpieczeństwo?) jest wielkość ramy. Decyduje długość nóg od ziemi do krocza, w zależności również od tego czy rower ma kółka boczne, czy nie.

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678

Uprawnienia umieszczania postów