Szukaj
Przykro mi, ale w Płocku nie ma Decathlonu, a to co jest w płockich sklepach rowerowych woła o pomstę do nieba...
Nie kupię niestety nic on-line, bo rower jest sprzętem, który trzeba przymierzyć i w miarę dopasować do dziecka.
Uważam, że 800zł za porządny rower mimo wszystko nie jest dużym wydatkiem, biorąc pod uwagę np ceny innych rzeczy, które kupujemy codziennie (żywność, paliwo etc)...
Wolę kupić dobry rower na 5 lat niż PlayStation za 1500zł i otępiać dzieciaka przed telewizorem... A ludzie właśnie wolą kupić np konsolę za 2x więcej niż wydać trochę więcej na solidny rower (w moim przypadku dla dwójki dzieciaków)...
D7000, N 17-55, N 35, SB, MB-D11, EIZO, EPSON, VELBON, NNJ
Mieszkam teraz na zadupiu to mi rybka do lansu, ale rzeczywiście w jak żyłem w Krakowie to się można było napatrzeć wśród znajomych na "fury". Tylko nic z tego nie wynikało. Ten co miał smykałkę to się szybko na byle czym na dwóch kółkach nauczył a innym nawet najlepsze markowe "ergomy" nie pomagały![]()
A7II, X-E1, LX-100, był E-M5 i Nikon
Ja pitolę... Tak czytam i coraz szerzej oczy otwieram... My się uczyliśmy jeździć na Bobo i innych Pelikanach i jakoś się nauczyliśmy... To, co się w tym wątku zaczyna dziać, to już o onanizm zakrawa...
To może ktoś kto się zna napisze, jak dobrać dziecku ramę? Skąd wiedzieć czy lepsza będzie 12,5" czy 10"? Koła 20". Zakup niestety on-line z uwagi na wybraną markę.
Wiesz - nie wszystkie dzieci mają do tego smykałkę i nie każdy potrafi od razu się nauczyć...
Dziwne tylko, że na rowerze z Go Sport za 500zł jakoś nie mógł jeżdzić, bo narzekał, że nie ma siły i "się nie chce kręcić", a na tego Authora wsiadł i jechał bez problemu...
Mnie to nie dziwiPrzecież tak jest ze wszystkim obecnie
Szczególnie jeżeli chodzi o zakupy dla dzieci
No trudno - trzeba będzie kupić wtedy rower większy... Na to siły nie ma. Ale przynajmniej drugi dzieciak za 2 lata będzie miał rower odpowiedni...
A co do konsol - przed tym niestety żaden rodzic nie ucieknie... Taka jest kolej rzeczy obecnie. Ale zawsze można to zrobić najpóźniej jak się daPotem to już... nic nie poradzisz
![]()
Ostatnio edytowane przez mihow ; 14-05-2012 o 22:41
D7000, N 17-55, N 35, SB, MB-D11, EIZO, EPSON, VELBON, NNJ
3-4 latka - 12-14"
4-5 lat - 16"
5-6-7 lat - 20"
od 7 roku można pomyśleć o 24" jeśli dziecko duże - to już normalnie zbudowany rower i można wspólnie normalnie pojeździć. Na mniejszych kołach tylko po prostym bo brak odpowiedniego napędu i dziecko jest w stanie tylko po prostym jeździć. Mój 5 letni syn jeździ zamiennie na 12/16/20 przy czym 16 nieco za mała a na 20 jeszcze nie jest tak sprawny i raczej do dłuższych wyjazdów.
Nic dziwnego bo dzieciaki jeszcze nie nauczone są kompromisów. Robią i mówią jak widzą więc też należy je czasami wysłuchać. Czasami się im coś spodoba i nie ma rady a czasami same mówią ze coś nie chce działać i też problem jak kupione jako ładne a potem nie działa.
Co do twojego rowerka - bardzo ładny ale wg mnie chyba nie ma wolnobiegu co moim zdaniem jest minusem, także konstrukcja ramy z tych co zakleszcza dziecko. Na 4 kółkach to nie problem ale jak zacznie płynnie jeździć na dwóch to swoboda przy wsiadaniu i uwalnianiu się z rowerka jest podstawową zasadą, a wolnobieg bardzo pomaga bo nie ogranicza szybkości i jest wg mnie bardziej bezpieczny - to takie podpowiedzi z doświadczenia i obserwacji zachowań maluchów.
Skontaktuj się z nami