A ja mam takie pytanie do fotografa: jak uzyskałeś takie ładne linie proste? Korekcja perspektywy miała miejsce? Większość fotografów zaniedbuje tę kwestię i budynki "lecą" na ich zdjęciach. U Ciebie aż miło popatrzeć. Brawo!
Szukaj
A ja mam takie pytanie do fotografa: jak uzyskałeś takie ładne linie proste? Korekcja perspektywy miała miejsce? Większość fotografów zaniedbuje tę kwestię i budynki "lecą" na ich zdjęciach. U Ciebie aż miło popatrzeć. Brawo!
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog
Nie bylo tsunami, ot po prostu sie popsulo![]()
Nie ma czego zazdroscic, mozna zrobic lepsze tylko nie umiem...
Ano, chociaz Zelazna przy tych okolicach to jak Hilton przy smietniku...
Tu zlomiarze nie maja za bardzo czego szukac bo wiekszosc konstrukcji jest drewniano-ceglana, nie ma tu nic zbrojonego...
Czysciej by bylo
14-24+fotoszop niestety, kiedys moze bedzie PC-E to nie bede sie tak bawil
W gruzach czy tam gdzie sie swieci?
Nie wjechalpoprzednie sa tak samo proste jak te
![]()
Dziekuje za komentarze![]()
Fotki jak z filmu S-F.
Pieknie tam jest.
D7100 | N18-105 | Sherpa 600R | SB-700 | Delta SX 2
Smutny kontrast.. przygnębiają nie takie zdjęcia, takie miejsca. Dobrze pokazane, Shao.
Lubię niebieski, ładnie wygląda w podpisie
Shao a skoro można sobie zamawiać foty to ja poproszę miasto nocąale ludzi, bazary kramiki itp itd a nie architekturę
![]()
Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120
ehh aż miło powspominać, fajne fotki, byłem w Shanghaiu 2 razy i niestety bez puszki...miałem 8 h na zwiedzanie po 30h nieprzespanych...życzę abyś miał więcej czasu na focenie i wrzucanie fot na fora.
Chiny generalnie w budowie...EU stoi już w tyle tak jak napisano
Szymek
Poprostował a nawet przeprostował. W ostatnim secie budynki są u góry 'spuchnięte'. Stojąc pod wieżowcem jego szczyt / wierzchołek jest jednak mniejszy niż podstawa (perspektywa!). Architekturę trzeba prostować, ale z umiarem.
Budynki na 24 i 25 wyglądają aż karykaturalnie (trapezoidalnie).
Nie zmienia to faktu, że Shao pokazał Shanghai shalenie fajnie.![]()
Ostatnio edytowane przez spiritwood ; 29-05-2012 o 13:28
Bardzo dobrze pokazany Shanghai![]()
| ... |
Skontaktuj się z nami