Szukaj
po co torebka na 1?
ogólnie słabo kadrowo
Dobre pytanie. Moja wina, trzeba było zabrać torebkę. Jak mi to wytknąłeś to też wolałbym teraz bezMówisz słabo kadrowo. Ciaśniej kadrować? Co konkretnie można by tu zmienić w tych kadrach?
Jedynka - albo ciaśniej albo całkiem szerzej - tak jak zrobiłeś to trochę ni w 5 ni w 9. Na dwójce też - wyeksponowałeś plecy, widać rękę jak złożoną w pięść, trzeba się było skupić bardziej na twarzy, bo twarz moim zdaniem sympatyczna. Trójka - modelka ciemno wyszła w stosunku do chociażby drogi. Można ją było ustawić w drugą stronę, albo zrobić z innej perspektywy. Pomijając kadry to kolejna sprawa to obróbka. Cienie pod oczami warto byłoby trochę rozjaśnić albo użyć blendy, skórę odrobinę poprawić.
D750, N50/1.8G, N35/2.0D, N70-200 VRII, SB-900 /.................... Sony A7II, S28/2.0, Zeiss 55/1.8, Helios 44 ....................... / EIZO CS240.
http://www.warszawa-fotograf.pl/
B&W bardzo fajne. Tylko ta torebka ^^
Nikon D7000 | Sigma 18-50 EX DC MACRO HSM | Nikkor 10.5 AF Fisheye 2.8G | Sigma 70-200 2.8 APO HSM MACRO | Sigma 50 1.4 EX DG HSM
Dzięki. Żeby było śmieszniej to powiem, że ta wersja B&W została uzyskana na podstawie dokładnie tego jpg-a z 1 w programie snapseed na ajfonaSwoją drogą jest kilka fajnych programów do obróbki fotek na ajfonie, które dość mocno mnie zaskoczyły swoimi możliwościami
No tak ta torebka...
![]()
Ostatnie kadrowo już lepiej się ogląda, całkiem przyjemne w odbiorze. Programy do obróbki jak i sprzęt fotograficzny to rzecz drugorzędna, bo to od fotografa zależy co i jak przedstawia. Na jedynce przedstawiłeś w sposób nieciekawy, na 4 już jest o wiele ładniej. A już to jakiego użyłeś programu, aparatu, typu pliku - to mało istotne.
D750, N50/1.8G, N35/2.0D, N70-200 VRII, SB-900 /.................... Sony A7II, S28/2.0, Zeiss 55/1.8, Helios 44 ....................... / EIZO CS240.
http://www.warszawa-fotograf.pl/
Zgadzam się w pełni. Oprócz tego, że chciałem poznać Waszą opinię odnośnie 4, na marginesie tylko podkreślam, że software do obróbki zdjęć m.in. na komórki ma naprawdę fajne możliwości. Wiadomo jak w każdym innym programie suwaczki do użycia ale z głową bo dość łatwo gniotek może wyjść. W każdym bądź razie widzę, że moim głównym błędem w tych zdjęciach jest kadrowanie i za te uwagi przede wszystkim dziękuję... ach no i o torebce będę też pamiętał, choć wyobrażam sobie też kadry, gdzie może ona wręcz być wartością dodaną na fotce
![]()
Skontaktuj się z nami