Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Domyślnie

Eee tam, wolę tęczę....... żartowałem. Piknie, nieziemsko.
    A new shit has come to light...

Domyślnie

Pięknie pięknie! Ładnie uchwycona zorza! Pięknie się ogląda
    D800 | D750 | N14-24 | N50 1.8G | N85 1.8G | 70-200 2.8G VR II | TC-20E III | MANFROTTO 055XPROB & MH055M0-RC4 | NiSi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez geralttt Zobacz posta

Foto jak foto, ale coś wrzucić tu musiałem bo patrząc na http://solarham.com/ i te wszystkie plamy jakie ostatnio się pojawiły to hmmm - Panie i Panowie z Irlandii - 3majcie moim zdaniem rękę na pulsie, a ja będę 3mał kciuki
    Heh, zebym jeszcze mial ze 100km do miejsc gdzie ja widac....ale musze leciec prawie 500km a to juz takie latwe nie jest
    Zorza na zdjeciu przepiekna, odbicie super, ale kadr dosc slaby, duzo lepsze zdjecia juz nam prezentowales

Domyślnie

Cóż dodać. Piękna fotografia choć ciut przy ciemna. Zjawisko bajkowe, szkoda że ciężko je będzie kiedykolwiek zobaczyć.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez loki_p Zobacz posta
    Piękne zjawisko i świetne foto.
    Kiedyś się tam do Was na tą wyspę wybiorę żeby zapolować na zorze.
    Cały czas z chęcią zapraszam - jeśli ktoś z was się pojawi w moich okolicach to chętnie oprowadzę i przenocuję (warunki cóż prawda nie hotelowe, ale budżetówka jak znalazł). Odwiedziło mnie już dwóch kumpli z PL, którzy Islandię zjeździli rowerami - cała akcja zajęła im około miesiąca i dzięki wrodzonemu sprytowi i kilku zagrywkom ze spaniem "na dziko" zmieścili się ponoć w ok 1.500 zł na łebka. Byłem pod wrażeniem.

Cytat Zamieszczone przez krzysztofz24 Zobacz posta
    Dimmuborgir? Byl taki zespol blackmetalowy.
    A zorza elegancka.
    Zgadza się! Właśnie od tego miejsca wzięli swoją nazwę.

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Heh, zebym jeszcze mial ze 100km do miejsc gdzie ja widac....ale musze leciec prawie 500km a to juz takie latwe nie jest
    Zorza na zdjeciu przepiekna, odbicie super, ale kadr dosc slaby, duzo lepsze zdjecia juz nam prezentowales
    Yep! Przyznaję! Kadr prosty jak kopanie ziemniaków - właśnie dlatego i z jeszcze jednego powodu napisałem : "fota jak fota" ... Ciemno było jak ... przystało na "twierdze Diabła" (czyli Dimmuborgir) i nie dało się zbyt wiele tam osiągnąć. Do tego Czorty i nne diabelstwa skutecznie załatwiły mi wężyk (padł na amen), a kumplowi (niedowiarkowi w szatańskie moce) zawieszał się co chwila sprzęcior i nie wykonał tam w sumie więcej niż dwa ujęcia. Dziwna aura tam panuje - szatańskie miejsce, a nocą tym bardziej.
    Dodam, że 2-wa razy zdarzyło mi się wrócić z tamtych okolic, odpalić kartę, na której powinno być kilkadziesiąt ujęć i .... dupa! Karta czysta jak po formacie... W innych miejscach jeszcze mi się takie akcje nie zdarzały. Nie wiem co tam jest - jakieś dziwne skały oddziałujące na elektronikę?
    Dziwy nad dziwami!!!

Co do aurory w Irlandii - 500km Grzegorzu to rzeczywiście lipa. Sam mam tutaj problem z przejechaniem 200-300km i niejednokrotnie wydaje mi się to śmieszne, ale znam ból. No cóż - tak czy siak 3mam kciuki.
    Pozdro!

Cytat Zamieszczone przez wolnyslimak Zobacz posta
    Cóż dodać. Piękna fotografia choć ciut przy ciemna. Zjawisko bajkowe, szkoda że ciężko je będzie kiedykolwiek zobaczyć.
    Zobaczysz... Ja tam zamierzam i w PL doczekać się zorzy. Być może w przyszłym cyklu, zobaczymy...

Dzięki wszystkim za komenty!
    D90 + NIKKOR + SIGMA + TOKINA + FILTRY + STATYW + PILOT/WĘŻYK + KOMP + PROGRAMY + SAMOZAPARCIE

Domyślnie

D90 .... wiedziałem że szumi ...
    make love, not Warcraft...
    BB and King zapraszają...
    pozdrawiam Krzysztof Król

Domyślnie

O, kadrze już wszystko wiemy
    Zorza natomiast piękna jak zawsze i urokliwa
    W Irlandii z nd/pn będzie najbardziej aktywna już o świcie :/
    Do tego, ostatnio pogoda w IRL jest na chybił trafił.

Pozdrawiam
    :::WEB:::BLOG:::ANALOG:::INSTA:::
    YouTube:::

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów