Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Klaudia

Domyślnie Klaudia

Moje drugie spotkanie z Klaudią - tym razem jako scenerię wybraliśmy między innymi rzepak. Poniżej kilka gniotów pod krytykę - co tym razem spier..... ??- za wszelkie uwagi szczególnie te krytyczne będę wdzieczny, ale i pochwały chętnie przyjmę
    1.
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.
    7.
    8. 1 -próbka w BW
    9. 2- próbka w BW

Domyślnie

Trochę trudne warunki oświetleniowe wybrałeś, bardzo ostre to słońce się wydaje. Na 2, 4 i 5 modelka mruży oczy. W takim słońcu strasznie rzucają się w oczy włosy na rękach modelki - wypadałoby to poprawić przynajmniej w obróbce. Ponadto uczesanie modelki trochę chaotyczne. Najlepsza jedynka. Byłby z tego bardzo przyjemny akt. Ostatnie mi się w ogóle nie podoba - a w szczególności konwersja.
    D750, N50/1.8G, N35/2.0D, N70-200 VRII, SB-900 /.................... Sony A7II, S28/2.0, Zeiss 55/1.8, Helios 44 ....................... / EIZO CS240.

http://www.warszawa-fotograf.pl/

Domyślnie

fakt - słońce pomimo późnej pory świeciło dośc mocno, dodatkowo nie miałem żadnego pomocnika np do blendowania a moje umiejętności błyskania są równe "0"

Domyślnie

nie podoba mi się gra aktorska modelki. widać, że się dziewcze stara, że chce, ale nie podołała.
    światło pogłebiło trudność, bo daje jej po oczach.
    mnie te zdjęcia nie zatrzymują.
    ale jako wprawka do nowej, lepszej sesji, to zapewne dobre doświadczenie.
    kolorowe fotki dość nierównomiernie obrobione, żeby nie powiedzieć niedbale.
    konwersja do BW kompletnie nieudana.
    najbardziej podoba mi się jedynka. nie znaczy, że bardzo.
    powodzenia
    zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
    nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
    manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
    SB900 frotto cokin lowepro epson L800

Domyślnie

jedyneczka i dwójeczka by wystarczyły
    pozostałe psują efekt

Domyślnie

dzieki za wszystkie uwagi - jak to mowią " na Was zawsze można liczyc "
    Jesli komus by się chciało wypunktowac co zmasciłem przy BW byłbym wdzieczny

Uprawnienia umieszczania postów