Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Domyślnie

To co jest u mnie miało w domyśle służyć do zamawiania zdjęć przez pary młode, czyli fotograf obrabia załóżmy 100 zdjęć ze ślubu, ale do albumy wywołujemy np 40szt więc przeważnie PM musi wybrać te zdjęcia. Tutaj z pomocą miał przyjść właśnie ten system zamówień żeby fotograf jak i PM nie tracili czasu na spotkania.
    Fotograf wrzuca zdjęcia do folderu (miniatury tworzą się same) i już można wybierać zdjęcia.

Pierwsza wersja była właśnie taka prosta, stworzona dla jednego fotografa przy okazji strony www, aby mu ułatwić życie
    Z czasem narodził się pomysł na dorzucenie do tego rozmiaru zdjęć (można dorzucić tyle rozmiarów ile się chce) i papieru (mat, błysk itp) na którym mają być wywołane zdjęcia. To też wyszło od innego fotografa. Chciał aby PM wysyłała link do rodziny i każdy mógł sobie z tego ślubu zamówić odbitki.

Założenia były bardzo proste. Musi działać bez bazy sql, laik ma to obsłużyć, ma być jak najbardziej intuicyjne, proste i jakoś sensownie wyglądać.
    Można zobaczyć jak to wygląda i działa TUTAJ.
    opis w fazie przygotowań ...

Domyślnie

Piwko fajnie że to jest proste i ładne, ale moim zdaniem 10 zdjęciowa galeria i brak możliwości zamawiania z poziomu podglądu jest mało użyteczne IMHO np. tymancjo to lepiej rozwiązał. Za to pewnie twój system jest już dopracowany a z tymancjo jeszcze walczymy żeby to wszystko ładnie chodziło. Tak mnie kusi żebyśmy zrobili wspólnie forumowo wspólnymi siłami taki wypas co by hulał, wysyłał duże pliki prosto do laboratorium itp. Moglibyśmy się wspólnie zrzucić na to i zrobić fajna grafikę, cmsa do dodawania formatów, zdjęć w ramce itp. coś jak odbitker tylko do załadowania na swoim serwerze. Ja nawet chętnie bym kupił odbitkera skoro już jest ale dosyć wysoka cena mi się nie zwróci na kilku imprezach w roku.
    F50; F80; S3 Pro; D90; 28 2,8; 50 1,4; 50 1,8; 18-55 VRII, 17-55 2,8; 24-120 2,5-5,6D; 35-105 3,5-4,5; AF 80-200 2,8; SB-900; YN-460, Franka Solida III, Bronka S2A, Fuji GA645Zi, Mamiya 7II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Śli Zobacz posta
    Piwko fajnie że to jest proste i ładne, ale moim zdaniem 10 zdjęciowa galeria i brak możliwości zamawiania z poziomu podglądu jest mało użyteczne IMHO np. tymancjo to lepiej rozwiązał. Za to pewnie twój system jest już dopracowany a z tymancjo jeszcze walczymy żeby to wszystko ładnie chodziło. Tak mnie kusi żebyśmy zrobili wspólnie forumowo wspólnymi siłami taki wypas co by hulał, wysyłał duże pliki prosto do laboratorium itp. Moglibyśmy się wspólnie zrzucić na to i zrobić fajna grafikę, cmsa do dodawania formatów, zdjęć w ramce itp. coś jak odbitker tylko do załadowania na swoim serwerze. Ja nawet chętnie bym kupił odbitkera skoro już jest ale dosyć wysoka cena mi się nie zwróci na kilku imprezach w roku.
    Ja osobiście jestem jak najbardziej za tym żeby zrobić zrzutę i dopracować choćby system tymancja. Jak coś będzie na rzeczy to proszę o mnie pamiętać.
    Tylko Tymancjo musi się wypowiedzieć czy da pozwolenie na grzebanie w jego skrypcie.
    Warto byłoby się zastanowic jakie funcjonalnosci powinien posiadać skrypt.
    Usunięto komercyjną stopkę w podpisie.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów