Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Domyślnie system do dystrybucji odbitek

Czy znacie jakiś system do postawienia na swoim serwerze www do udostępniania odbitek klientom?
    często mam tak ze klient chce więcej odbitek i chce wybrać z nich 10 które kupi.
    Przy rożnych okazjach typu komunie tez by się coś takiego przydało, galeria z opcja zamawiania rożnego rodzaju odbitek lub pliku cyfrowego i wysłanie zamówienia do mnie na maila.. Najlepiej jakby była opcja płatności online, i blokady zapisania zdjęcia z galerii na komputer, no i oczywiście coś do zaimportowania całej galerii z dysku.
    Widział ktoś coś takiego?
    F50; F80; S3 Pro; D90; 28 2,8; 50 1,4; 50 1,8; 18-55 VRII, 17-55 2,8; 24-120 2,5-5,6D; 35-105 3,5-4,5; AF 80-200 2,8; SB-900; YN-460, Franka Solida III, Bronka S2A, Fuji GA645Zi, Mamiya 7II

Domyślnie

dobrze by było chodzi o cos ala oscommerce, ale jak będzie fajne to zapłacę
    w sumie to taki sklep internetowy, a czy w oscommerce mozna zaimportowac galerie 200 zdjęc na raz jak produkty?
    F50; F80; S3 Pro; D90; 28 2,8; 50 1,4; 50 1,8; 18-55 VRII, 17-55 2,8; 24-120 2,5-5,6D; 35-105 3,5-4,5; AF 80-200 2,8; SB-900; YN-460, Franka Solida III, Bronka S2A, Fuji GA645Zi, Mamiya 7II

Domyślnie

odezwij sie do Piwko (Lukasz Piwinski) z forum [email protected]
    wiem ze cos takiego robil, jesli zrobil to pewnie mozna kupic

Domyślnie

dzięki, mam 3 do wyboru, im fajniejszy tym droższy
    darmowego nic a nic, coś czytałem ze Gallery 2 ma taka opcje ale trzeba by to rozkminić

Domyślnie

Jakie systemy bierzesz pod uwage? Te platne.

Domyślnie selektor

Hej,

Ja używam jakiegos własnoręcznie napisanego wynalazku w php do takich zastosowań.

Juz się nim chyba dzieliłem na forum kiedyś. Działa to tak jak w pisałem w tym poście:
    http://forum.nikoniarze.pl/showpost....&postcount=258

Jeżeli taka funkcjonalność wystarcza, to chętnie sie podziele for free.

poniżej więcej info o samym uzyciu skryptu:

W załaczniku ZIP z moim skryptem
    wypakuj go gdzies na serwer obslugujacy PHP

potem odwolujesz sie do niego:

Kod:
    http://domena.pl/gdzie_rozpakowanao_skrypty/index.php?dir=katalog/katalog/katalog
    gdzie zmienna dir okresla katalog ze zdjeciami wzgledem katalogu glownego serwera.
    Wazna rzecz w katalogu ze zdjeciami musza byc 2 podkalatlogi

"small" - miniaturki
    "big" - wieksze zdjecia do podgladu

tak jak tutaj:

http://phts.pl/fot/komunia
    nazwy plikow w small i big musza byc takie same

dla tego przykładu odwołanie wyglada;
    Kod:
    http://phts.pl/engine/selector/index.php?dir=fot/komunia
    Jeszcze jedno. w pliku send.php trzeba wpisać swój adres email jako ten na ktory ma byc dostarczona lista zamowionych zdjec.
    Uzywa to funkcji mail z bibliotek php wiec jezeli ona by byla zablokowana to nie bedzie dzialac.
    link do pliku ze skryptem:
    http://phts.pl/4forum/selector.zip

Może sie przyda.
    Tomek
    TymancjO /Tomasz Tomanek/
    głównie |D800|D700|80-200/2.8|85/1.8|17-35/2.8|
    "...to jest moja wina, i moge ja zwalić na kogo chcę!" Homer Simpson

Domyślnie

Hej dzięki tomek sprawdzę,
    jadąc od najtańszych ten od kolegi piwko jest ładny zgrabny prosty i w dobrej cenie ale moim zdaniem mało przyjazny i niewygodny w korzystaniu dla klienta przy większej liczbie zdjęć przy kilkudziesięciu jak najbardziej ok
    potem jest średni cenowo Photo Video Selling Script juz nie taki ładny ale za to bardziej funkcjonalny - generalnie spoko no i wypasiony odbitker - ktory w wersji pro ma juz super automatyzacje i to bardzo mnie kusi, ma tez bardzo uzyteczny i prosty system przeglądania/zamawiania, a do tego bardzo ładny leyout
    niestety jest najdroższy ale wymaga najmniej roboty do wystartowania i jest elastyczny i ma naprawdę super możliwości

Domyślnie

/poprzedni post można usunąć/

selektor jest super, spełnia wszystkie moje wymagania, jedyne co bym zmienił to kolor tekstu "dodaj zdjęcie do wybranych żeby nie było telefonów z pytaniem jak dodać bo ktoś nie zauważył, miałeś z tym problemy?
    brakuje chyba tylko opcji zamówienia tego samego zdjęcia w 2 formatach, ale to chyba nie czesto sie zdaza i mozna to dopisac w uwagach
    na odbitkerze jest jeszcze fajna opcja - wgrywasz większe pliki których nie widać i po wysłaniu zamówienia pliki pakowane sa w paczke i wysylany link do labu, albo nawet dla ciebie
    + jest taki ze nie trzeba wyszukiwać dla każdego klienta tych zdjęć na kompie, i tylko forwardujesz maila z linkiem z paczka do labo albo go sobie rozpakowujesz, drukujesz i do koperty dla klienta
    ciekawe czy to jest ciężkie do zrobienia, może by się zzucic na jakiegoś programistę który by taki skrycik dopisał? zawsze to kilka godzin na opalanie więcej

jadąc od najtańszych ten od kolegi piwko jest ładny zgrabny prosty i w dobrej cenie ale moim zdaniem mało przyjazny i niewygodny w korzystaniu dla klienta przy większej liczbie zdjęć przy kilkudziesięciu jak najbardziej ok - galeria ma 10 zdjęć, wiec przy 300 trzeba by ja zmieniać 30 razy wychodząc z podglądu, klikając na zmianę galerii, i znowu otwierając podgląd
    potem jest średni cenowo Photo Video Selling Script juz nie taki ładny graficznie ale za to bardziej funkcjonalny cos ala system w stockach - po najechaniu myszka robi sie powiekszenie- generalnie spoko
    no i wypasiony odbitker - ktory w wersji pro ma juz super automatyzacje i to bardzo mnie kusi, ma tez bardzo uzyteczny i prosty system przeglądania/zamawiania, a do tego bardzo ładny leyout
    niestety jest najdroższy ale wymaga najmniej roboty do wystartowania i jest elastyczny i ma naprawdę super możliwości, bardzo fajny system do zamawiania klikając na + przy opcjach odbitki
    teraz doszedł selektor który jest naprawdę super - funkcjonalny, prosty, chyba zdecyduje się na niego własnie, niema takiej grafiki jak odbitker i takich bajerów jak wysyłka do labu, czy autoimporter, za to można go sobie wgrać na swój serwer, w sumie ma być prosty system wybierania zdjęć, tu tez sa galerie które trzeba zmieniać ale w galerii jest 36 zdjęć wiec jest to dużo mniej meczące, tutaj wybor formatów jest juz na koncu zamówienia, ciekawe czy przy wyborze formatów i sztuk w trakcie oglądania sprzedaż nie była by większa
    Tomku może w zamian jakiś przelewik na nikoniarzy?

Domyślnie

Kolega Śli znalazł jakiegos buga w selektorze, postaramy się nad tym popracować żeby stał się bardziej uniwersalny. Co do zmian kolorów napisów itp, wszytsko jest do zrobienia w plikach css.
    Genralnie mam też gdzieś generatory plikow .bat na podstawie maili z zamowieniami z selektora, takie ktore kopiuja wybrane zdjecia do katalogu z nazwiskiem zamawiajacego.

Przy okazji przepraszam wszystkch świadomych programistów za to jak skrypty są napisane i zorganizowane. Programista ze mnie taki jak z kaktusa szczoteczka do zębów, ja jestem elektrykiem

Tomek
    TymancjO /Tomasz Tomanek/
    głównie |D800|D700|80-200/2.8|85/1.8|17-35/2.8|
    "...to jest moja wina, i moge ja zwalić na kogo chcę!" Homer Simpson

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów