Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Świt

Domyślnie Świt

Zapraszam na kolejne ujęcie z majówkowego porannego pleneru.

Dominik
    Fujifilm X10 | D90 | S 10-20 | T 28-75 | N 70-300 VR | N 35 | Metz 58 AF1 | Metz 48 AF1 l Lensbaby
    flickr

Domyślnie

Tak sobie myślę, że lepiej byłoby, gdybyś mniejszy chaos krzakowy miał na tym zdjęciu.

Domyślnie

@markB: Ciekawa uwaga - ponieważ świadomie komponowałem to ujecie za pomocą długiej ogniskowej i wydawało mi się, że właśnie takie kadrowanie daje ciekawy efekt.

Poniżej prezentuję trochę inny kadr i trochę inaczej obrobiony. Może teraz jest bardziej uporządkowany ?
    Dominik
    Fujifilm X10 | D90 | S 10-20 | T 28-75 | N 70-300 VR | N 35 | Metz 58 AF1 | Metz 48 AF1 l Lensbaby
    flickr

Domyślnie

A do mnie mówi pierwsza wersja. Delikatna mgiełka prowadząca wzrok po kilku planach lasu, bagien. I nie za ostre słońce. Tylko przyciąłbym górę i prawą stronę aby nie było widać gałęzi z niewidocznego drzewa. Druga wersja jak dla mnie za ciemna i słońce właściwie skupia cała moją uwagę. Ale to tylko moje zdanie. Uwielbiam mgliste poranki.
    Pozdrawiam Tomek
    Ostatnio edytowane przez tmc ; 09-05-2012 o 20:46

Domyślnie

@tmc: posłuchałem twoich uwag - i rzeczywiście jest lepiej
    (obiecuję, że to już ostatni kadr w tym wątku )

Dominik
    flickr

Uprawnienia umieszczania postów