Kadry bardzo miłe dla oka. Ładny bokeh, dobra i nieprzesadzona obróbka. A przyczepić zawsze się można. Tylko po co? Szkoda życia...
Szukaj
Kadry bardzo miłe dla oka. Ładny bokeh, dobra i nieprzesadzona obróbka. A przyczepić zawsze się można. Tylko po co? Szkoda życia...
... starszy o 20 kg doświadczeń i nie tylko...
mnie się wszystkie podobają![]()
Czas jest ludożercą, więc staram się nie mieć go za dużo.
Bardzo ładne, żywe kolorymiło się ogląda.
|| 5D + 85 1.8 || R+600 + YN622C ||
Zapraszam - https://www.facebook.com/photo.kf
fajne kadry , dobra kolorystyka . Dobry cały secik ! gratki !
FX
Niestety mnie zdjęcia się nie podobają. Jest płasko, wprost, bez żadnych niedopowiedzeń, czy to w świetle, czy w obróbce. Zupełnie nie odpowiada mi bokeh. Kaleczy obraz. A w dodatku podkreśliłaś go wysokim kontrastem. Na plus jedynie w miarę akceptowalna kompozycja na czwórce oraz dość dobrze pomyślana piątka pod względem tła i kompozycji. Dobry kierunek z kolorami zieleni, ale już skóry niekoniecznie. Na większości ujęć brak oddechu i polotu w kadrowaniu. Jest jakaś przestrzeń, ale jakby na siłę, by się trzymać reguł książkowych czy ścisłych wytycznych. Polecam lżejsze podejście i zdanie się na wyczucie - choćby momentami. Albo trochę luźniejsze kadrowanie, bo umożliwi to eksperymenty na komputerze i poszukiwanie ciekawszego punktu widzenia. Rozważenie innych opcji kadrowania i wyciąganie wniosków na przyszłość.
Bokeh kaleczy obraz? Kurczę, a ja się nim tak jaram
Ale poza tym w zasadzie zgadzam się z Tobą mOSAd. Napisałeś "na głos" wszystko, co i ja myślę o tych zdjęciach.
Podobają mi się, lubię takie, ale zaczyna mi brakować przestrzeni w tym co robię. Oddechu, niedopowiedzeń. Nie wiem jak pójść do przodu i wciąż mam wrażenie, że mielę w miejscu.
Inspiracji mi trzeba!
this baby's got a temper
Skontaktuj się z nami