Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Natalia

Domyślnie Natalia

bardzo spontaniczne spotkanie,troszke późną porą
    efekty ponizej,cenne uwagi takze

1.

2.

3.

4.

5.

6.
    | D600 | D90 | N 35 1.8 | N 50 1.8 |T17-35 2.8-4| S 70-200 f2.8 | plecaczek

Fejs

Domyślnie

Trójka ma fajny klimat, podoba mi się najbardziej, z tym, że kadr przesunąłbym jednak lekko w prawo. Na dwójce mina modelki psuje efekt. Szóstka jak dla mnie za jasna. Na 4 nogi wyrastają z głowy. Na jedynce zbędna winieta bo i tak na drugim planie już ciemnawo.
    D750, N50/1.8G, N35/2.0D, N70-200 VRII, SB-900 /.................... Sony A7II, S28/2.0, Zeiss 55/1.8, Helios 44 ....................... / EIZO CS240.

http://www.warszawa-fotograf.pl/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PaulGilbert Zobacz posta
    Trójka ma fajny klimat, podoba mi się najbardziej, z tym, że kadr przesunąłbym jednak lekko w prawo. Na dwójce mina modelki psuje efekt. Szóstka jak dla mnie za jasna. Na 4 nogi wyrastają z głowy. Na jedynce zbędna winieta bo i tak na drugim planie już ciemnawo.
    co do jedynki to juz bylo ciemnawo na dworze i z tej dalszej czesci ''sesji'' nie jestem zadowolony w zadnym stopniu.

a co do 4 to nie pomyslalem o tym

dzieki

Fejs

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Wybacz, ale zjadę set niemiłosiernie
    1- słup w LGR, ciemna plama w PGR, ostrość na spudnicy
    2- mina i poza modelki mówią wszystko o zdjęciu
    3- co się rzuca w oczy? Obgryziony narożnik ławki i prawy but - tam jest ostro
    4- buty z głowy i leci w lewo
    5- duże kontrasty, ale całkiem sympatycznie
    6- fatalnie wygląda jasna plama żakietu wyrastająca z ciemnej plamy pośladków.
    Lepiej zrób 2-3 ujęcia, ale dopracuj szczegóły. Bo skoro ja, daleki od portretu, widzę sporo braków już na poziomie kadrowania i pracy z modelka, to co powiedzą spece od tego rodzaju fotografii.
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ALF Zobacz posta
    Wybacz, ale zjadę set niemiłosiernie
    i dobrze Bo dzieki takim osobom,zwracam uwage na coraz wiecej szczegołów.A samemu ciezko wszystko dostrzec.

Wielkie dzięki za wizyte i szczegółową opinie

Fejs

Domyślnie

te zdjęcia są takie, że wywołują we mnie mieszane uczucia bo z jednej strony są dość ok, a z drugiej... chyba coś mnie denerwuje w ujęciu spojrzenia tej modelki. Uwagi kolegów wyżej z grubsza słuszne, ale ja chyba nie jestem zwolennikiem takiego szczczegółowego zwracania uwagi na szczegóły (jak np. słup w LGR) Oczywiście nic nie szkodzi zwracać uwagi na takie rzeczy, ale najważniejsze jest dla mnie pierwsze odczucie kiedy patrzę na zdjęcie, a tutaj właśnie coś jest takiego, że "dziewczyna jak dziewczyna, zdjęcia jak zdjęcia" [ciekawe czy ktoś cokolwiek z tego zrozumiał ]
    Amator martwi się o sprzęt, profesjonalista o pieniądze, a geniusz o światło...

Uprawnienia umieszczania postów