Szukaj
Nie rozumiem 3 ostatnich postow :-/ (oprócz ostatniego..)
to d5100 bedzie ok? ze zwylkym obiektywem w zestawie?
d5100 nie będzie ok. Droższe obiektywy i niezwykłe, bo muszą mieć silnik. 50mm 1.8 masz dwie wersje. Znaczy więcej ale skupmy się na dwóch. 50mm 1.8 D nie ma swojego silnika kosztuje 300-500zł, a wersja G z silnikiem minimum 800 i to takie byś musiał kupować, by nie bawić się w manualne ostrzenie.
NZ 6II, NZ 20mm 1.8, NZ 35mm 1.8, NZ 50mm 1.8, NZ 14-24 2.8
maja_89 ...w nagrode ze mnie rozumiesz dorzuce jeszcze sampelki z D5100
Bierz D5100 z obiektywem w zestawie..![]()
http://allegro.pl/lustrzanka-nikon-d...323277199.html
A ten automatycznie "ostrzy" czy trzeba manualnie ??
Automatycznie. Jedynie część starszych obiektywów nikona (oznaczanych AF lub AF-D) nie ostrzy automatycznie. Wszystkie z oznaczeniem AF-S będą ostrzyły automatycznie. Wg mnie (a mam D200) zaczynając od zera (nie mając obiektywów AF/AF-D nabytych wcześniej do starszych modeli Nikona) D5100 jest dobrym wyborem.
Sory, ze tak mieszam w tym wątku, ale zaczynam sie zastanawiac nad d90![]()
D90 to rowniez bardzo dobry wybor.
P.s. Na naszej gieldzie jest D200 za 1350 pln z bardzo malym przebiegiem. Az zal, taki aparat za takie smieszne pieniadze.
Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko
Jeżeli dla kobiety to ja bym ilości przycisków nie demonizował...w zasadzie ich mniejsza ilość to raczej zaleta w tym przypadku...bez urazu dla niektórych Pań które z techniką sobie radzą....
Wg mnie to jednak nie D200 - to narzędzie dla świadomego fotografa mimo wszystko... Uszczelnianie i magnez wg mnie to nie jest argument bo jak mocno walniesz to i D200 nie da rady... a kobiety raczej uważają...Może się mylę ale tu główne znaczenie ma jakość jpg a tu im nowszy korpus tym lepiej....
Mam obecnie D70s i uważam że do takich potrzeb wystarcza ale ja to jawiem jak się tym posłużyć...z D200 da się więcej wyciągnąć zwłaszcza w plenerze ale trzeba wiedzieć jak... Ja bym polecił D5100 + kit 18-55vr a później w zależności od budżetu 35+85 G lub 50/1.8 G (taniej) w miarę możliwości finansowych...
Z technologia sobie w miare radze :P jednak aparatow zbyt profesionalnych nie mialam wiec moze jakis czas mi to zajmie. Jest na allegro d90 z 2 tys zl i chyba go wezme(czy to dobra cena?) Narazie chcialabym do niego dokupic taki obiektyw http://allegro.pl/nikon-nikkor-18-55...305499894.html moze byc? Dziekuje za odp.
Skontaktuj się z nami