Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Lisowo

Domyślnie Lisowo

Lisowo - proszę o ocenę

Nikon D5100
    Nikkor 18-55

//EDIT
    BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.

Lisowo_20120307_5025 by baartosz.o, on Flickr
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 10-01-2025 o 14:25 Powód: brak zdjęcia, wygasł hosting

Domyślnie

Ładne. Trochę niewygodnie się ogląda, bo nie mieści się na monitorze.

Domyślnie

Fajnie, ale mam jedno ale 2 cm dolu uciac bo nic nie wprowadza ta czarna plama. Troszke mozna by bylo popracowac nad kolorkami, choc tak tez nie jest zle.

Domyślnie

Dobrze Bartek, że szukasz kadru - jak już mówiłem przy innej okazji - i to jest kadr o niebo lepszy, niż tamte. Teraz, idąc za ciosem powinieneś poczytać coś o kompozycji i pójść tam nad tą wodę jeszcze raz, a potem przedstawić nam 3 inne wersje tego widoku. Już jest nieźle, a są widoki, że będzie jeszcze lepiej. Masz tam wszystko, co potrzeba do osiągnięcia świetnego zdjęcia: woda z ładnymi odbiciami, urozmaicenie w postaci tych sterczących nad powierzchnię pni, stosunkowo prosty horyzont i drzewo ładnie się prezentujące...

Samo dobre! Teraz trzeba to wszystko jakoś ułożyć. I nie bój się kwadratu przy próbach kadrowania! Mam nadzieję, że z jakiejś klatki wykroisz kwadrat.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Tak naprawdę mam 3 kolejne ujęcia, ale wg mnie nie są one wystarczająco dobre. Problem w zrobieniu nowych, to odległość jaka mnie dzieli od tej miejscowości...
    Co do nauki kompozycji, to poradniki przeczytałem, tutoriale obejrzałem, ale teraz czas na naukę praktyczną. Co jakiś czas będę wrzucał co lepsze ujęcia. Co prawda długo się zastanawiałem, żeby podzielić się swoimi pracami tu na forum, bo bałem się plucia jadem i kąśliwymi uwagami osób, które siedzą w domu i fotografują co najwyżej z balkonu, ale mam nadzieję, że się nie zawiodę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Baart1980 Zobacz posta
    bo bałem się plucia jadem i kąśliwymi uwagami osób, które siedzą w domu i fotografują co najwyżej z balkonu, ale mam nadzieję, że się nie zawiodę
    To możesz się przestać obawiać, czy tak będzie, czy może nie będzie... Masz to zapewnione jak w banku - będzie. Znam to forum.

Ale czy to Cię zniechęca? Już to komuś mówilem, to mogę powtórzyć i tu: poznaj kto mówi mądrze a kto nie, i głupie komentarze miej głęboko w tyle.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Większość komentarzy i tak trzeba traktować z przymrużeniem oka, bo skąd krytyk wie, jakie miałem zamiary co do konkretnego zdjęcia. Nikt nie zna o jaką finalną wersję mi chodziło, co chciałem pokazać i co czułem w trakcie naciskania spustu migawki.

Domyślnie

Tak z ciekawosci jakies filterki byly uzyte?

Domyślnie

Nie. Użyłem Nikosia z kitem bez żadnych filtrów + trochę PS do przypudrowania.

Iwek_22
    Gość

Domyślnie

Większość komentarzy i tak trzeba traktować z przymrużeniem oka...
    Mała uwaga - komentarze traktuj jako ocenę, poradę itp. (w sensie pozytywnym), w żadnym przypadku jako atak...

...bo skąd krytyk wie, jakie miałem zamiary co do konkretnego zdjęcia. Nikt nie zna o jaką finalną wersję mi chodziło, co chciałem pokazać i co czułem w trakcie naciskania spustu migawki.
    No i właśnie chodzi o to, żeby takiemu bęcwałowi jak ja, jednym zdjęciem pokazać co chciałeś pokazać!...
    a zdjęcie bardzo mi się podoba

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów