Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie Zestaw bezcieniowy

Szukam niedrogiego zestawu bezcieniowego do drobnych zleceń komercyjnych dla sklepów internetowych i aukcji Allegro. Do tej pory używałem namiotu, stroba i blendy, ale to przestało wystarczać. Znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/c129-zestaw-do-stu...285497390.html jednak niska cena sugeruje też kiepską jakość tego sprzętu. Ktoś korzystał z czegoś podobnego? Da się to wykorzystać do półprofesjonalnej fotografii produktowej?

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CTM Zobacz posta
    Szukam niedrogiego zestawu bezcieniowego do drobnych zleceń komercyjnych dla sklepów internetowych i aukcji Allegro. Do tej pory używałem namiotu, stroba i blendy, ale to przestało wystarczać. Znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/c129-zestaw-do-stu...285497390.html jednak niska cena sugeruje też kiepską jakość tego sprzętu. Ktoś korzystał z czegoś podobnego? Da się to wykorzystać do półprofesjonalnej fotografii produktowej?

Z góry dzięki za odpowiedzi.
    twoje pytanie jest zastanawiające, ponieważ masz już jakieś doświadczenia w tego typu fotografii, a zadajesz pytanie jakbyś dopiero zaczynał. Na tym etapie sam powinieneś wiedzieć czego ci potrzeba.

sam zestaw wygląda na tyle ile kosztuje - co to znaczy - zależy od wydającego pieniądze.

natomiast sprzedawca jest jakiś niepoważny. nie podaje żadnych danych kontaktowych poza mailem na gmailu, z opisu "o mnie" wynika że towar idzie spoza granicy (zapewne z chin). słabe oceny od kupujących, negatywy też wyglądają na uzasadnione.
    polecam unikać takich "przedsiębiorców" jak ognia.

jak dla mnie cwaniak. czyżby ten post to próba przemycenia reklamy na forum ??
    grim&evil
    treli-freli, mam mnóstwo megapikseli

Domyślnie

Nie, żadna reklama, pytanie na serio. Wysłałem do sprzedawcy pytanie o modele tych lamp, ale odpowiedział, że sam nie wie, bo producent tego nie podał a zestaw jest fabrycznie zapakowany i nie może go otworzyć.

Domyślnie

w takim razie olej gościa. przewiduję problemy - i z sprzedawcą i z chińszczyzną którą upycha na aukcjach...
    grim&evil
    treli-freli, mam mnóstwo megapikseli

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Sprzedający nie ma pojęcia o tym co sprzedaje, lampy jakieś "no name" zapewne, palniki schowane głęboko ( co jest wadą ), nie ma wymiarów stołu, brak danych na temat obciążenia i wysięgu boomu etc.
    Cena atrakcyjna, ale na moje oko to cały zestaw rozleci się podczas składania, lub chwilę póżniej.
    D800; D300; 3xSB800; N70-200/2,8VR; T24-70/2,8VC; N50/1,4 itd

Domyślnie

Te lampy to seria Di chińskiego Kathay (Link: http://www.kast.com.cn/en/index.asp), który rzadko przyznaje się do swoich produktów. Wcześniej rozmawiało tu parę osób o zestawie z trzema 250Di i wnioski były takie same, raczej szkoda zachodu ;/

Domyślnie

Do fotografii bezcieniowej najlepszy jest moim zdaniem stół, a nie namiot.
    Na stole sfotografujesz wszystko. W namiocie niby też, ale trzeba się bardziej nagimnastykować...
    Jeśli szukasz czegoś bardziej pro, to może taki stół będzie dla ciebie odpowiedni. Blendę już masz, stroba też, tylko działać

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chichot_losu Zobacz posta
    Do fotografii bezcieniowej najlepszy jest moim zdaniem stół, a nie namiot.
    Na stole sfotografujesz wszystko. W namiocie niby też, ale trzeba się bardziej nagimnastykować...
    Jeśli szukasz czegoś bardziej pro, to może taki stół będzie dla ciebie odpowiedni. Blendę już masz, stroba też, tylko działać
    czy w tym zestawie znajduje sie te akrylowe tlo czy nie?

Domyślnie

tak sfotografujesz wszystko... tylko, że trzeba brać pod uwagę oczywiste ograniczenia. W namiocie bezcieniowym ściany robią za dyfuzory. Żeby obfocić coś ładnie na takim stole musisz mieć dodatkowo jakieś zmiękczacze - albo softboxy albo duże płaszczyzny, które postawione z 2 stron pozwolą przerobić stół na "namiot" :P Albo chociaż parasolki jak w takim zestawie: http://fripers.pl/product_info.php/i...FreePower.html
    D7000 + 18-105VR + 50mm f/1.8D + 85mm f/1.8D + Jinbei HD600 + Kilka lamp Yongnuo

Uprawnienia umieszczania postów