Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: spokój...

Domyślnie

Zdjęcie ciekawe ale chyba leci w lewo.
    Body+szkło

www.mpastuszak.pl

Domyślnie

ustawiałem z 10min z miarkami, itp. jest równo ino z lewej drzew brak i tak się wydaje, no chyba że mam astygmatyzm
    Ostatnio edytowane przez fotoMichal ; 01-05-2012 o 22:08
    www.michalbilko.pl - fotografia tatrzańska

Domyślnie

Hmmm. Żeby pokazać biel śniegu, trzeba coś czarne, żeby pokazać ruch, trzeba coś nieruchome ... zasada kontrastu.
    Żeby pokazać spokój ... jednak trzeba mieć akcent w kadrze, czyli pozorne zburzenie spokoju. Tak sobie myślę, nie mam zamiaru nikogo urabiać...
    jeśli by ktoś się z teorią zgodził, tego 'akcentu' co przyciąga wzrok, tu chyba nie ma.
    Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3

Domyślnie

ciekawa teoria , coś w niej jest ...ale nie wiem czy się z tym zgodzę...
    tak czy inaczej, niebo tutaj jest mało spokojne :P
    www.michalbilko.pl - fotografia tatrzańska

Domyślnie

Uważam za ciekawy, naturalny, klimat poranny jakim emanuje zdjęcie.Natomiast moim zdaniem kadr niezdecydowany, wyobrażmy sobie choćby pion z całymi chmurami i w opozycji do ich kształtu te ślady na trawsku-też ich więcej na glebie. Rozwiana drobno woda była by wtedy mocniejszym akcentem, może nawet akcentem kontrastowym.Ciekawa teoria JacekCz.Ja się z nią zgodzę, aczkolwiek jest to teoria skończona...podobnie jak i filozofia minimalu.
    Ostatnio edytowane przez pszetak ; 02-05-2012 o 02:15

Domyślnie

Widzisz, to pionowe, z cięciem poniżej połowy, perspektywą z szerokiego, jest przyciąganie wzroku, magnes, i wzrok (mi) wypoczywa. Można wnioskować, że skoro wypoczywa, to jest spokój.
    Jest w naszej biologii taka naturalna reakcja: jezioro, pogoda, poziom, lenistwo (spokój) itd ... ale żeby to oddać na fotografii to trzeba jakoś inaczej. Nie potrafię lepiej wytłumaczyć.

Powiem ci, pozytywnie mnie z drugim zaskoczyłeś... jakoś sobie kombinowałem, że "akcent" to musi być kij, trzcina, drzewo, łódka itd. Okazuje się, że nie, wystarczy zmiana kadru. Może nie słowo "akcent" ale "przyciąganie". W pierwszy przyciągania (dla mnie) nie było, tu jest.
    Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3

Uprawnienia umieszczania postów