Close

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 73

Domyślnie

hmm no pewnie ! tu się wszystko liczy ;] nawet ból paluszka...a palec też mnie bolał kiedyś że aż na pogotowie pojechałem, pani chciała dać mi czopka ;o i jak to usłyszałem to odrazu przestał mnie boleć kupiłem sobie ibuprom i oby się bez czopków
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorcik Zobacz posta
    Ja mam zakwasy po siłce, liczy się?
    Zdecydowanie tak. Powiedziałbym nawet że można to już spokojnie podciągnąć pod epidemię w sporcie bo jest nas 2. Od 2 dni nie mogę się nawet śmiać bo mnie tak mięśnie brzucha napier**** Okazało się wartość mięśnia piwnego w zderzeniu z siłownią jest mocno przereklamowana

Domyślnie

A zerwane więzadła kolanowe podczas (próby) jazdy po pijaku na rowerze też zaliczają się do kontuzji sportowych?

To na szczęście nie moja kontuzja, ale jednak autentyk .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schwepes Zobacz posta
    Twiedzisz, że olimpijczyk może się opieprzać przez prawie całe 4 lata i przygotować na jeden start na olimpiadzie? Proszę Cię...

W każdej dyscyplinie są różnego rodzaju puchary, mistrzostwa krajowe, międzynarodowe, mityngi. A pomiędzy zawodami są dziesiątki godzin treningów w każdym miesiącu.
    nie twierdze że sportowiec leży 3 lata, a w roku olimpijskim troche potrenuje i pojedzie na olimpiadę.

ale prawda jest taką że cykl treningowy jest inny w roku olimpijskim, rok przed olimpiadą i po olimpiadzie.
    ile razy się słyszało że sportowcy odpuszczali jakiś głupie puchary, nic nie znaczące imprezy weekendowe by w ciszy, spokoju, na odludzi, "tylko sportowiec i trener" trenować do IGRZYSK OLIMPIJSKICH czy innych b.ważnych imprezach jak MŚ,ME itp?
    skoczkowie opuszczali kilka startów w sezonie by trenować indywidualnie...by nie przeciążyć organizm ciągłymi startami.
    marit bjoergen to samo, odpuszczała starty w pucharze by naszą Justyne zaskoczyć na najważniejszych startach w sezonie.
    a maratończycy to myślisz że ile razy biega w roku ? 3 ? najlepsi chyba 4 razy w roku. to myślisz że on będzie biegał w jakiś tam nic nie znaczących maratonach pół roku przed olimpiadą, by wygrać puchar a na ilimpiadę zabraknie mu siły.

strategia strategia i jeszcze raz strategia. wszystko po to by trafić z formą, treningi się różnią, co nie znaczy że sportowiec leży i sie opierd*****
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Domyślnie

Amstrong trenował cały rok, żeby wystąpić w jednym wyścigu rocznie.
    D, F, Xmm/xx, Już sam się gubię w tym wszystkim.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Umbra Zobacz posta
    Jak? Ano tak, że nie wszystkie środki są wykrywalne. Na niektóre trzeba opracować metody. Inna sprawa, że niektórzy... wstrzykują sobie cudzy mocz np. Kolejna sprawa to łapówki. Ostatnia - być może zapowiedziane kontrole (tak jest chyba w trójboju z tego, co mi się o uszy obiło, a jeden chłopak z mojej szkoły był mistrzem Polski).
    Oni sobie nic nie wstrzykują, po prostu były przypadki podmiany moczu na nieswój (ale czysty, t.j. bez dopingu) w czasie kontroli.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wer Zobacz posta
    Amstrong trenował cały rok, żeby wystąpić w jednym wyścigu rocznie.
    Tyż nie do końca prawda, LA występował w kilku wyścigach rocznie (dość regularnie Dookoła Kalifornii), ale tylko do jednego był przygotowany na fest, wiadomo jakiego.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokolnik Zobacz posta
    ale prawda jest taką że cykl treningowy jest inny w roku olimpijskim, rok przed olimpiadą i po olimpiadzie.
    ile razy się słyszało że sportowcy odpuszczali jakiś głupie puchary, nic nie znaczące imprezy weekendowe by w ciszy, spokoju, na odludzi, "tylko sportowiec i trener" trenować do IGRZYSK OLIMPIJSKICH czy innych b.ważnych imprezach jak MŚ,ME itp?
    skoczkowie opuszczali kilka startów w sezonie by trenować indywidualnie...by nie przeciążyć organizm ciągłymi startami.
    marit bjoergen to samo, odpuszczała starty w pucharze by naszą Justyne zaskoczyć na najważniejszych startach w sezonie.
    a maratończycy to myślisz że ile razy biega w roku ? 3 ? najlepsi chyba 4 razy w roku. to myślisz że on będzie biegał w jakiś tam nic nie znaczących maratonach pół roku przed olimpiadą, by wygrać puchar a na ilimpiadę zabraknie mu siły.
    Widocznie obca jest dla Ciebie specyfika treningu w sportach wytrzymałościowych, takich jak maratony czy biegi narciarskie. Odpuszczanie imprez służy temu, żeby ciężko trenować, ponieważ okres startowy z reguły charakteryzuje się obniżoną intensywnością treningu aby zyskać świeżość przed zawodami. A taka obniżona intensywność w dłuższej perspektywie czasu prowadzi do spadku formy sportowej. Stąd te przerwy, szczególnie w sezonach z ważną imprezą jak MŚ czy IO. Maraton biegowy (rekord to lekko ponad 2h), czy bieg narciarski nawet na dłuższym dystansie, nie jest wysiłkiem który pół roku przed ważnymi zawodami może doprowadzić do przemęczenia, które będzie skutkowało słabą formą na imprezie docelowej. Bardziej można sobie zaszkodzić zbyt mocnym, kilkutygodniowym treningiem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez markB Zobacz posta
    Oni sobie nic nie wstrzykują, po prostu były przypadki podmiany moczu na nieswój (ale czysty, t.j. bez dopingu) w czasie kontroli.
    Nie wiem. Taką słyszałem plotę 10 lat temu.
    Znajomy ze szkoły był mistrzem w TŚ i z tego, co mi się obiło o uszy, oni wiedzą kiedy będzie kontrola i tak układają cykl, żeby podczas kontroli być "czystymi".

Nie jestem za zakazem uprawiania sportu, ale za uświadamianiem społeczeństwa co do skutków uprawiania. Kara powinna być za "sport to zdrowie".

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Umbra Zobacz posta
    (...) Kara powinna być za "sport to zdrowie".
    Sport to zdrowie, zawodowstwo to kalectwo.

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów