W takim razie musiałem oglądać film o sporcie w wersji demo.![]()
Szukaj
W takim razie musiałem oglądać film o sporcie w wersji demo.![]()
pozdrawiam bombelkowo
Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.
Z takimi sportami jest jak z małżeństwem. Przed wydaje się będzie fajnie, na początku nawet jest fajnie. I tak przez jakiś czas. Potem okazuje się że żona nas zdradza z listonoszem roznoszącym renty i emerytury![]()
Ze sportem jak z alkoholem. W umiarkowanych dawkach nawet poprawia zdrowie![]()
Ale czym jest sport zawodowy obecnie wystarczy spojrzeć na zawody 10/20/30/40 lat temu i porównać szybkość i wytrzymałość zawodników. Technika owszem bardziej rozwinięta i chemia dominuje a biologia się cały czas dostosowywuje. To wymaga poświęcenia. Nie ma innej drogi.
red light, dark room...
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 03-05-2012 o 10:57 Powód: pis. (nei, nei) - bombel, pisz wolniej. ;)
pozdrawiam bombelkowo
Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.
a ja np. chciałbym być np. znanym piłkarzem...
kiedyś dawno temu ... tylko bez śmiechu ludzie :P w podstawówce strzeliłem na hali gola z przewrotki. Był to mecz reprezentacji szkół, wiecie, szkoła na szkołę z jednej miejscowości, takie derbya ja strzeliłem przed całą swoją szkoła gola z przewrotki na hali (bramki jak do gry w ręczną), to było szaleństwo ! hala sportowa mało nie pękła z radości ! a potem byłem bohaterem szkoły hehe
przynajmniej raz doświadczyłem tego co MESSI doświadcza co 3 dni... wspaniałe uczuciemimo że się było dzieciakiem
![]()
Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II
To trzeba było zostać muzykiem.Mniej kancerogenne i jak się wykonuje odpowiedni rodzaj, to premia w postaci przyjemnych grouppies zapewniona.
pozdrawiam bombelkowo
Koksy są w sporcie od lat 60. Wyniki wcale się aż tak bardzo nie poprawiły (zdaje się, że rekord Polski w biegu na 100 m to około 10 s, a ustanowiono go już jakiś czas temu).
Problem w tym, że sport, nawet uprawiany czysto amatorsko, wyniszcza organizm i o tym się nie mówi. Wydaje się mnóstwo kasy na promowanie sportu wśród młodzieży, mówi się jaki to on nie jest zdrowy, kiedy prawda jest zgoła inna.
Nie śledzę aż tak wyników ale nie wydaje mi się żeby jakiś rekord świata z tamtych czasów się gdzieś zachował lub jaki procent rekordów pozostał jeszcze do pobicia choćby względem lat 80. Weź pod uwagę intensywność danej dyscypliny w życiu danego sportowca. Pamiętam jak skoki narciarskie jeszcze niedawno były dodatkiem zimowej aktywności dla skoczków pracujących zawodowo gdzie indziej.
red light, dark room...
Skontaktuj się z nami