Szukaj
Ja z kolei przelazłbym kilka kroków w prawo umieszczając wyspę na tle nieoświetlonej części zdjęcia. Ale to ja, a ja się często mylę.![]()
LED ZEPPELIN
I nie zawsze musi być mocno ciekawe.
Chociaż lubię fajerwerki na nieboskłonie, czasami zbyt wielki nadmiar w kadrze nie jest wskazany.
Akurat w tym przypadku tak właśnie się stało. Ta miejscówka w planie nie była. Zachęceni pięknym światłem, na ten tychmiast wyskoczyli z busa i guziki naciskać zaczęli
.
Stwierdzenie o ciężkości prawej strony zasadnym się wydaje. Chociaż światło moim skromnym zdaniem trochę minimalizuje takowe odczucia. Przeważnie staram się dosyć świadomie budować kompozycje w kadrze. Natomiast w tym przypadku zabrakło na to czasu. Jak już wyżej pisałem, to dla tego światła okraszającego oryginalną, świeżą miejscówkę warto było mz zatrzymać ten widok w kadrze. Czekaliśmy jeszcze kilkanaście minut na jeszcze jedną szansę na wydaje się dobrze zbudowanych pozycjach, ale światło nie chciało dalej współpracować.
Pojechali w takim przypadku dalej....
Niebo można ciąć.
Myślę Andrzeju, że odpowiedź powyżej znajdziesz.
Dziękuję za komentarze.
Mnie podoba się tak jak jestale inne kadrowanie można rozważyć
![]()
Nikon D90 + NIKKOR 18-105 mm + NIKKOR 85 mm 1.8 D
Szok! Wygląda jak kadr filmowej superprodukcji.
Swietne zestawienie lekko burzowego klimatu ze swiatlem, w dobrym kadrze zamkniete. Warunki cudne...No podoba sie i to bardzo.
Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
Pozdrawiam, Krzysiek.
Bardzo piękna fota, szczególnie ta różnica między planami. Dwa światy.
Tak przy okazji, czytając dyskusję - czy ktoś jeszcze zauważył, że Pablook czasem mówi Yodą?
Skontaktuj się z nami