Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Wyspa...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Locter Zobacz posta
    ...obróbkowo - ekstraklasa.
    Podpiszę się
    Natomiast jeśli chodzi o kadr to można pokusić się o stwierdzenie że prawa strona dość ciężkawa, osobiście śmiało 1cm nieba bym ciachnął
    Zapraszam
    <a href="http://www.michalostrowski.com.pl/" target="_blank">www.michalostrowski.com.pl</a><br>

Domyślnie

Ja z kolei przelazłbym kilka kroków w prawo umieszczając wyspę na tle nieoświetlonej części zdjęcia. Ale to ja, a ja się często mylę.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pitbul60 Zobacz posta
    ...ale niebo tym razem nie ciekawe .
    I nie zawsze musi być mocno ciekawe .
    Chociaż lubię fajerwerki na nieboskłonie, czasami zbyt wielki nadmiar w kadrze nie jest wskazany .

Cytat Zamieszczone przez creep Zobacz posta
    ... i są tacy na których światło samo poluje,...
    Akurat w tym przypadku tak właśnie się stało . Ta miejscówka w planie nie była. Zachęceni pięknym światłem, na ten tychmiast wyskoczyli z busa i guziki naciskać zaczęli .

Cytat Zamieszczone przez ostrytux Zobacz posta
    ...
    Natomiast jeśli chodzi o kadr to można pokusić się o stwierdzenie że prawa strona dość ciężkawa, osobiście śmiało 1cm nieba bym ciachnął
    Stwierdzenie o ciężkości prawej strony zasadnym się wydaje. Chociaż światło moim skromnym zdaniem trochę minimalizuje takowe odczucia. Przeważnie staram się dosyć świadomie budować kompozycje w kadrze. Natomiast w tym przypadku zabrakło na to czasu. Jak już wyżej pisałem, to dla tego światła okraszającego oryginalną, świeżą miejscówkę warto było mz zatrzymać ten widok w kadrze. Czekaliśmy jeszcze kilkanaście minut na jeszcze jedną szansę na wydaje się dobrze zbudowanych pozycjach, ale światło nie chciało dalej współpracować .
    Pojechali w takim przypadku dalej... .
    Niebo można ciąć .

Cytat Zamieszczone przez Nikonozaur Zobacz posta
    Ja z kolei przelazłbym kilka kroków w prawo umieszczając wyspę na tle nieoświetlonej części zdjęcia. Ale to ja, a ja się często mylę.
    Myślę Andrzeju, że odpowiedź powyżej znajdziesz .

Dziękuję za komentarze .

Domyślnie

Mnie podoba się tak jak jest ale inne kadrowanie można rozważyć
    Nikon D90 + NIKKOR 18-105 mm + NIKKOR 85 mm 1.8 D

Domyślnie

Szok! Wygląda jak kadr filmowej superprodukcji.

Domyślnie

Ja nie widzę(firefox), pomoże ktoś?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzychun Zobacz posta
    Ja nie widzę(firefox), pomoże ktoś?

Trzeba po prostu wrzucić 5 eurasów .
    A tak na serio, to ja nie zauważyłem problemów z wyświetlaniem .

Domyślnie

Swietne zestawienie lekko burzowego klimatu ze swiatlem, w dobrym kadrze zamkniete. Warunki cudne...No podoba sie i to bardzo.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Bardzo piękna fota, szczególnie ta różnica między planami. Dwa światy.

Tak przy okazji, czytając dyskusję - czy ktoś jeszcze zauważył, że Pablook czasem mówi Yodą?

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów