Szukaj
bieluś
Idzie coraz lepie, ale trwska na pierwszym planie przeszkadzaja, biale niebo a raczej jebo brak nie wyglada za ciekawie w polaczeniu z niebieskosciami wody i strasznie bije po oczach. Miejscowka idealna, miales dobre warunki ale nie wykorzystane w pleni. Ja osobiscie pominal bym ta trawe i tele pomacal tylko i wylacznie wysepke, fajne mgielki sie tam pojawily.
Podoba się i to bardzo, a jak jest mgiełka, to trudno o ładne niebo
![]()
co do nieba to jest w tym akurat przypadku tak, że na jednym zdjęciu wyszło lepiej a na drugim gorzej na tym akurat niebo nie wyszło wina pewnie ostrego już światła słonecznego, które wyszło ponad drzewa no i mojego miejsca znalezienia się akurat ale dojście było jakie było robiłem co mogłem żeby móc to uchwycić inaczej tzn. bez tej trawki i nie dało rady przy moim obecnym sprzęcie, a co do koloru wody to już filtr polaryzacyjny i oczywiście kąt padania promieni słonecznych. Uważam jednak, że promienie padające na wysepkę i te mgiełki robią taki klimat na tym zdjęciu że niebo nie jest aż ta bardzo istotne w tym wszystkim.
Pozdrawiam
bieluś
Dla tego warto zainwestowac w kilka filtrow polowkowych ja osobiescie mam na razie 2 niebieski to wlasnie takich scenerii jak tutaj gdzie nie ma nieba praktycznie i drugi to neutralnie szary. Jezeli masz neta tego zdjecia to moze warto wywolac go dwa razy, przy czym na drugim zdjeciu tak wyciagnac zeby wydobyc deta; z nieba i potem w PS na warstwach sie pobawic.
Zdjecie to nie tylko klimat, i pierwszy plan - to calosc czsami cos nie gra mimo ze wydaje sie jest ok. Kazdy aspekt zdjecia jest wazny i trzeba tak kombinowac zeby cala kompozycja byla jak najlepsza.
Niebem bym się za bardzo nie przejmował, nie zawsze musi być ciekawe. Tutaj próbowałbym trochę poprawić kadr - ciąłbym połowę nieba i dół do pływających liści, przeszkadzające trzcinki pod stępel. Odrobinę bym ocieplił.
P.S. Filtry dobra rzecz, ale tu na nic by się zdały.
A new shit has come to light...
Skontaktuj się z nami