Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie Lucjan Deminowski

Na zdjęciu LUCJAN DEMIDOWSKI

Artysta fotografik. Od 1971 w Polskim Związku Artystów Fotografików. Dwukrotny stypendysta Ministerstwa Kultury i Sztuki RP. Autor ponad 50 wystaw zbiorowych i indywidualnych.

Niedawno miałem przyjemność kilkugodzinnego spotkania z tym niezwykłym człowiekiem. Okoliczności były tym bardziej niecodzienne, że rozmowa odbywała się w trzyosobowym gronie. Podczas spotkania wykonałem kilka szybkich portretów w świetle zastanym. Za zgodą "modela" prezentuję jeden z nich.

Domyślnie

ogólnie to OK, ale z tym wybieleniem białek to pojechałeś w złą stronę.
    | D600 + MB-D14 | 15-30mm f/2.8 | 50mm f/1.4 | 85mm f/1.8 | SB900 | GoPro | Lowepro |

Domyślnie

Też myślę, że jest ok, choć ja nie jestem zwolennikiem takiego wyczerniania tła. : )
    Lubię robić zdjęcia. : )
    Tu jest ich trochę
    A tutaj nawet więcej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Eth Zobacz posta
    Też myślę, że jest ok, choć ja nie jestem zwolennikiem takiego wyczerniania tła. : )
    Tło nie było zbyt atrakcyjne więc zapewne pojawiłyby się głosy, że odwraca uwagę od modela (i słusznie). Nie była to też sesja zdjęciowa dlatego korzystałem z chwili robiąc zdjęcia w warunkach jakie zastałem.

Domyślnie

Dla mnie tez ok. Ciekawa twarz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alprospero Zobacz posta
    Tło nie było zbyt atrakcyjne więc zapewne pojawiłyby się głosy, że odwraca uwagę od modela (i słusznie). Nie była to też sesja zdjęciowa dlatego korzystałem z chwili robiąc zdjęcia w warunkach jakie zastałem.
    Z drugiej strony nie byłoby wtedy takie "wyjęte z kontekstu" : )
    Lubię robić zdjęcia. : )
    Tu jest ich trochę
    A tutaj nawet więcej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Eth Zobacz posta
    Z drugiej strony nie byłoby wtedy takie "wyjęte z kontekstu" : )
    Osobiście lubię taką konwencję, mam jeszcze kilka portretów utrzymanych w podobnym stylu http://swiechowski.blogspot.com/2012...matycznie.html

Domyślnie

fajne bardzo, ale drażni mnie ta winieta na dole. Jakaś taka jest "nienaturalna" w sensie że jakoś po skosie wchodzi i... psuje mi po prostu. ale sam portret super.
    Amator martwi się o sprzęt, profesjonalista o pieniądze, a geniusz o światło...

Uprawnienia umieszczania postów