Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Thumbs up Witam z Londynu.

Witam, i pozdrawiam wszystkich fotografów.
    To mój pierwszy post na forum.
    Niedawno kupiłem DSLR Nikona, codziennie jeżdżę po Londynie, korzystając z dobrych warunków popełniam takie oto foto.
    1234567. Zwykłe popołudnie w Londyńskim barze.
    8. Uliczny artysta.
    Wszyscy mają bonusa mam i ja, dla tych co chcą poczuć klimat ostatniego zdjęcia.
    http://www.youtube.com/watch?v=-Pts_...1&feature=plcp
    PS. Proszę o konstruktywną pochwałę, o ile mam jakieś dobre zdjęcie.

Domyślnie

Witamy. W odpowiednim dziale zdjęcia zapewne znajdą swoich krytyków.

Domyślnie

Kai mnie zainspirował i wczoraj postanowiłem spróbować Street Photography, jej klasycznej odmiany.
    Ustawiłem 35mm na obiektywie ( matryca DX ) i ruszyłem na własnych nogach na polowanie.
    Faktycznie bariera jest, i nie łatwo ją przełamać, ale kiedy się ją przełamie czuć jak adrenalina zaczyna krążyć w krwiobiegu. Jeszcze reporterka potraf dostarczać tylu wrażeń, ( nie, nie miałem na myśli zgrabnej blondynki w okularach o spiętych włosach w białej koszuli i popielatej krótkiej spódniczce na szelkach) inne dziedziny fotografii nie są tak emocjonujące.
    W Street’cie jest jeszcze jedna pozytywna rzecz, a mianowicie zdjęcia.
    Oddają te emocje z polowania.
    Jak na pierwszy raz, myślę że muszę poprawić kadrowanie, po przygodach z architekturą jakoś mi się tak zawiesiło. Alę dostrzegam w tych zdjęciach pozytywne wibracje.
    A co Wy na to?

9

10

11

12

13

14

15

16 Mięso musi być!!!

17 Zadowolony koleś, podziękował mi za to że go fotografują, poczuł się wyróżniony, Hahahaha.

Domyślnie

Na tym ostatnim to raczej kobieta z lewej powinna podziekowac, bo w goscia nie trafiles w ogole AF Albo ten koles lewitujacy po prawej

Domyślnie

Moim zdaniem tylko w 4 i 10 można się czegoś streetowego doszukać.
    Reszta to pstryki wykonane na ulicach - NIE street photo.
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Domyślnie

Street photo, jak sama nazwa wskazuje są to pstryki wykonane na ulicach.
    A może masz jakieś inne pojęcie street photo, możesz mnie oświecić?
    Nie rozumiem co streetowego widzisz w 10 a czego brakuje 9 żeby była streetowa?

Domyślnie

Zdjęcia przypadkowe na ulicy to może sobie robić kamera przemysłowa. Fotografia uliczna musi coś opowiadać. Muszę widzieć z danego zdjęcia, że fotograf chciał jakiś konkretny moment pokazać. A nie tylko pstryknąć przy byle okazji. Zdjęcie 10 ma akurat dość ciekawy, ładnie wypełniony kadr.

Domyślnie

Ale co w tej 10 ciekawego?
    Ogólnie to 8 może jakoś zaciekawić i to chyba póki co tyle z tego setu.
    Popracować trzeba nad tym żebym kadry były bardziej wyszukane...

Domyślnie

Ach, ta pechowa 13.
    Dzięki za opinie.
    Jednak nie zgadzam się z wami bo o ile w drugim secie poza 16 nie ma nic porywającego( i nie chodzi tu o mięso ), ale tak wyglądają początki, natomiast pierwszy set jest wyszukany i ciekawy moim zdaniem, może poza 5 która nie powinna była tu trafić.

PS. Uwierz mi że kamera przemysłowa przekazuje zupełnie inne klimaty.
    Ostatnio edytowane przez hofman ; 20-05-2012 o 04:58

Domyślnie

Słabe te zdjęcia. Tam, gdzie są budynki często jest krzywo. Reszta zupełnie przypadkowa i chaotyczna. Mnóstwo wszystkiego nadźgane - brak jakiegokolwiek tematu.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów