Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie Pierwszy portret

Witam!
    Pozwole sobie zamieścić mój pierwszy portret.Liczę na konstruktywną krytykę.
    Pozdrawiam

D90/N50 1.8D/T17-50 2.8/Nissin Di622 MII

Domyślnie

Jak dla mnie, światło i balans bieli całkiem fajne, ale zdecydowanie przyciąłbym górę zdjęcia.
    Fotografuję wyłącznie dla przyjemności. Jestem tu, aby się czegoś nauczyć. Kiedyś kupię sobie lustrzankę Nikona.

Domyślnie

Światło fajne, wydaje się takie naturalne. Kadrowanie można by delikatnie poprawić.
    D750, N50/1.8G, N35/2.0D, N70-200 VRII, SB-900 /.................... Sony A7II, S28/2.0, Zeiss 55/1.8, Helios 44 ....................... / EIZO CS240.

http://www.warszawa-fotograf.pl/

Domyślnie

Skóra na twarzy wyszła moim zdaniem bardzo niekorzystnie.

Domyślnie

Czytając uwagi, postarałem się do nich dostosować.

Domyślnie

Ponieważ jeden obraz jest wart ponoć tysiąc słów, a słowa tu by się przydały, a pisać tyle już mi sie nie chce, to jeżeli pozwolisz, wstawiłbym tu obróbkę, z której wnioski powinno być łatwiej wyciągnąć niż z pisaniny.

Domyślnie

Ja bym jednak wolał pare słów.

Domyślnie

idźcie na kompromis - parę słów + obraz. mOSAd, ciekawy jestem jak by to wyglądało z Twojej perspektywy.

Domyślnie

Ja tam mogę iść na kompromis, tylko napiszcie mi gdzie najlepiej wrzucić RAW-a.

Domyślnie

faktycznie po lekkiej poprawce faktury skóry jest lepiej, po prostu dziewczyna wygląda korzystniej. Lubię światło zastanę, ale w tym wypadku brakuje mi chociaż odrobiny doświetlenia z prawej - można by troszkę obrócić buzią bardziej do światła, ale odbić czymś z prawej (nawet jakąś białą płaszczyzną po prostu). Ale całkiem ładnie jak na początek, dziewczyna się ładnie i naturalnie uśmiecha, a przecież jedną z najważniejszych rzeczy jest uchwycenie odpowiedniego spojrzenia
    Amator martwi się o sprzęt, profesjonalista o pieniądze, a geniusz o światło...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów