Witam!
Pozwole sobie zamieścić mój pierwszy portret.Liczę na konstruktywną krytykę.
Pozdrawiam
Szukaj
Witam!
Pozwole sobie zamieścić mój pierwszy portret.Liczę na konstruktywną krytykę.
Pozdrawiam
D90/N50 1.8D/T17-50 2.8/Nissin Di622 MII
Jak dla mnie, światło i balans bieli całkiem fajne, ale zdecydowanie przyciąłbym górę zdjęcia.
Fotografuję wyłącznie dla przyjemności. Jestem tu, aby się czegoś nauczyć. Kiedyś kupię sobie lustrzankę Nikona.
Światło fajne, wydaje się takie naturalne. Kadrowanie można by delikatnie poprawić.
D750, N50/1.8G, N35/2.0D, N70-200 VRII, SB-900 /.................... Sony A7II, S28/2.0, Zeiss 55/1.8, Helios 44 ....................... / EIZO CS240.
http://www.warszawa-fotograf.pl/
Skóra na twarzy wyszła moim zdaniem bardzo niekorzystnie.
Czytając uwagi, postarałem się do nich dostosować.
Ponieważ jeden obraz jest wart ponoć tysiąc słów, a słowa tu by się przydały, a pisać tyle już mi sie nie chce, to jeżeli pozwolisz, wstawiłbym tu obróbkę, z której wnioski powinno być łatwiej wyciągnąć niż z pisaniny.
Ja bym jednak wolał pare słów.
idźcie na kompromis - parę słów + obraz.mOSAd, ciekawy jestem jak by to wyglądało z Twojej perspektywy.
Ja tam mogę iść na kompromis, tylko napiszcie mi gdzie najlepiej wrzucić RAW-a.
faktycznie po lekkiej poprawce faktury skóry jest lepiej, po prostu dziewczyna wygląda korzystniej. Lubię światło zastanę, ale w tym wypadku brakuje mi chociaż odrobiny doświetlenia z prawej - można by troszkę obrócić buzią bardziej do światła, ale odbić czymś z prawej (nawet jakąś białą płaszczyzną po prostu). Ale całkiem ładnie jak na początek, dziewczyna się ładnie i naturalnie uśmiecha, a przecież jedną z najważniejszych rzeczy jest uchwycenie odpowiedniego spojrzenia![]()
Amator martwi się o sprzęt, profesjonalista o pieniądze, a geniusz o światło...
Skontaktuj się z nami