Close

Strona 9 z 364 PierwszyPierwszy ... 78910111959109 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 3638

Wątek: co pijecie?

Domyślnie

A w zasadzie dotyczy glownie kofeiny, kawa tez ma takie same skutki 'uboczne'.

Wybaczcie brak diakrytykow pisane z komorki....
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Skoro kawa i cola taka zła to trzeba pić Szato de Jabol rocznik bieżący.

Bardziej gustuje w piwach niepasteryzowanych, np: Kasztelan i Leżajsk.

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    A jak się ten kwas fosforowy do kości dostanie, by wapń wypłukać? [...])
    Wytłumaczył kolega:

Cytat Zamieszczone przez markB Zobacz posta
    Problem deficytu wapnia w wyniku spożywania dużych ilości napojów gazowanych stabilizowanych kwasem fosforowym szczególnie dotyczy ludzi młodych. Kwas fosforowy wiąże w jelitach wapń spożywany w normalnym pożywieniu i w ten sposób pozbawia organizm wapnia jako elementu szkliwa zębów i kości. Wypłukiwanie wapnia z kości jest raczej marginalne. Co ciekawe wiązanie wapnia przez kwas fosforowy i zwiększone jego wydalanie z organizmu z moczem jest znacznie wyższe jeśli w napoju znajduje się kofeina.
    Kwas fosforowy wiąże wapń w organizmie do fosforanu wapnia ( główny składnik kości i zębów, związek nierozpuszczalny w wodzie, wytraca się w postaci osadu ). Kofeina w procesie metabolizmu zmiania się w Teobrominę mającą właściwość rozszerzania naczyń krwionośnych, przez co przyśpiesza proces eliminacji wapnia z organizmu.
    D800; D300; 3xSB800; N70-200/2,8VR; T24-70/2,8VC; N50/1,4 itd

Domyślnie

Kaca leczę Warką.... Strongiem oczywiście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    Kaca leczę Warką.... Strongiem oczywiście
    rzeźnik Aczkolwiek zdarzyło mi się leczyć kaca winem, z tym, ze po godzinie ten kac przeradzał się w kolejne upojenie i nie zauważałem powodów by ten stan przerywać i spokojnie kontynuowałem do wieczora hehehe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stock Zobacz posta
    rzeźnik Aczkolwiek zdarzyło mi się leczyć kaca winem, z tym, ze po godzinie ten kac przeradzał się w kolejne upojenie i nie zauważałem powodów by ten stan przerywać i spokojnie kontynuowałem do wieczora hehehe
    Podążam Twoimi śladami. Jak na razie wszystko wydaje się funkcjonować bez zarzutu

Domyślnie

Odkopuje watek.
    W taka pogode najlepiej wchodzi piwo ale jutro moj brat wraca na stale do kraju wiec jest specjalna okazja i zaszalal!

Uploaded with ImageShack.us

Domyślnie

dobra łycha zawsze w cenie
    Zawsze bądź sobą... no chyba, że możesz być Bat-Manem... wtedy zawsze bądź Bat-Manem.
    moje obserwacje...

Domyślnie

Glenmorangie ma większość na dobrym poziomie. Lasanta dobra, ale nie powala na kolana.

Domyślnie

Ja się ostatnio rozsmakowałem w mixie ginu z bitter lemonem

Strona 9 z 364 PierwszyPierwszy ... 78910111959109 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów