Close

Strona 5 z 364 PierwszyPierwszy ... 345671555105 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 3638

Wątek: co pijecie?

Domyślnie

Tak poza tematem, to dlaczego niby ta pepsi tak ma wyżerać ten żołądek? Piję tą pepsi od niewiadomo kiedy i jakoś problemów nie mam (odpukać), moi znajomi również,wydaje mi się że najbardziej to szkodliwy jest w tym ustrojstwie cukier, ale toinna bajka.
    A żeby nie rozmywać to popijam kawusię.

Wysłane z mojego mieszkania na drugim piętrze, za pomocą komputera stacjonarnego
    D600

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mu2yk Zobacz posta
    Tak poza tematem, to dlaczego niby ta pepsi tak ma wyżerać ten żołądek? Piję tą pepsi od niewiadomo kiedy i jakoś problemów nie mam (odpukać), moi znajomi również,wydaje mi się że najbardziej to szkodliwy jest w tym ustrojstwie cukier, ale toinna bajka.
    A żeby nie rozmywać to popijam kawusię.

Wysłane z mojego mieszkania na drugim piętrze, za pomocą komputera stacjonarnego
    Zawiera kwas fosforowy, a ten doskonale wiąże z organizmu wapń; robi to oczywiście kosztem kości i zębów, co do żołądka to może powodować zaledwie wrzody...
    D800; D300; 3xSB800; N70-200/2,8VR; T24-70/2,8VC; N50/1,4 itd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Art Erie Zobacz posta
    Zawiera kwas fosforowy, a ten doskonale wiąże z organizmu wapń; robi to oczywiście kosztem kości i zębów, co do żołądka to może powodować zaledwie wrzody...

Ostatnio lekarz polecił mojej żonie szklankę ciepłej coca-coli na ból żołądka - pomogło.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wasilewk Zobacz posta
    Ostatnio lekarz polecił mojej żonie szklankę ciepłej coca-coli na ból żołądka - pomogło.
    Większość lekarstw to trucizny dawkowane w niewielkich ilościach
    Nie jestem z wykształcenia lekarzem, a jedynie chemikiem i z tej strony mogę polecić osobom pijącym napoje typu "cola" równoczesne spożywanie dużych ilości mleka i pochodnych.

Domyślnie

dziś kasztelan zimny jak cholera bo w mieszkaniu mam chyba ze 200 stopni - wszystkie okna od południowej strony

Domyślnie

Też jestem uzależniony od Pepsi. Od ponad 20 lat. I zgadzam się z Artem Erie w sprawie wapnia. Trzeba zakąszać serem. Dodatkowym minusem wlewania w siebie litrów tego napoju jest wzdymanie od gazu (Pepsi bez gazu traci smak).

Domyślnie

Oj zdecydowanie nie polecam popijania ('równoczesne spożywanie'?) pepsi czy tam coli mlekiem!

A ja dziś też dla odmiany piwo, zapowiada się sikacz - Corona :P
    ...ale sprawa jeszcze otwarta jadąc na grilla zaglądnę do 'Piw regionalnych' to się sprawa wyklaruje

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    Oj zdecydowanie nie polecam popijania ('równoczesne spożywanie'?) pepsi czy tam coli mlekiem! [...]
    Nikt tutaj nie pisze o popijaniu Coli mlekiem, czy zagryzaniu kredą To jak z piciem dużych ilości kawy - profilaktycznie można łykać "magnez".

Strona 5 z 364 PierwszyPierwszy ... 345671555105 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów