Close

Strona 337 z 364 PierwszyPierwszy ... 237287327335336337338339347 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 361 do 3 370 z 3638

Wątek: co pijecie?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Borat1979 Zobacz posta
    A czym, się różni Żubr od Żywca czy Lecha? Zrozumiałbym gdybyś mieszkając w UK tęsknił za wypiciem jakiegoś dobrego polskiego piwa rzemieślniczego. Ale mając tam wybór dobrego piwa tęsknić za Żubrem. No tego to nie ogarniam

To ze od pica jednego smaku po czasie wszystko brzydnie. ot taka jest prawda. Nawet jak bys dzienie pil mase Don Perino to po czasie przestanie smakowac.
    Ja lubie kosztowac i smakowac. A ze czasem siega sie po korporacyjne to nic zlego.

Przykladowo dzis udalo mi sie dostac Warke Strong w sklepie w ktorym bym o to nie podejrzewal (nie sprzedaja polskiego piwa)

Domyślnie

A kto mówi o piciu cały czas tego samego? W sklepach są tysiące różnych bardzo dobrych piw. Po co się katować tym koncernowym dziadostwem?
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

No... jeśli założysz ile jest odmian chmielu (na początek piwa jako single hop, potem mieszanki), dołożysz do tego różne szczepy drożdży, pomieszasz stylami, jesteś świadom tego że interpretacja stylu przez piwowara jest dowolna (a liczących się małych browarów na świecie jest kilka tysięcy) - to niestety życia nie starczy aby tego wszystkiego spróbować bez uszczerbku na zdrowiu...
    Więc po co męczyć się z bezsmakowymi eurolagerami?

Domyślnie

Dlatego szukanie po sklepach w UK i picie polskich piw koncernowych jest podobnym absurdem jak picie komandosa mieszkając we Francji.

Domyślnie

Ja się bronić nie będę bo nie ma czego się wstydzić.

ZIelony okocim byłw lodówce. Chciało mi się pić jak czyniłem kolację dla rodziny. Wody, kawy i herbaty było już dość. Taki lekkobezsmakowy, chłodny gazowany napój o smaku lekko rozwodnionego lekkiego piwa akurat na ten czas był w sam raz. Nie odrzucał kwasem, aldehydem czy skrapetą. Spirem nie zionął, a nawet było jakieś muśnięcie trawiastego polskiego chmielu.

Miałem przywalić porterem czy IIPA, które też leżały obok okocima? i wypić je na szybko w 10 minut jak to uczyniłem z tym koncerniakiem?
    Miałbym 11 czeską czy 12 z wąsosza to bym ją wypił.
    Ja różnice pomiędzy Tyskim a Żywcem widzę/czuję
    Tyskiego z którego by browaru nie był nie mogę wypić więcej jak pół, Wojak ląduje po 3 łykach w zlewie. Jak ktoś da czy mi zostanie po kogoś wizycie jakiś Żywiec jasny to wypiję, choć tylko jedną butelkę/puszkę, bo to piwo także zeszło na psy.
    Tak czasami zdarza mi się wypić taniego koncerniaka z promocji czy z "darów losu".
    Nie samą IPA czy Porterem człowiek żyje
    Dobrze zrobiony eurolager w niektórych warunkach nie jest taki zły. Z tym, że znaleźć takiego nie walącego mokrą skiśnięta szmatą to też wyczyn.
    Moim dobrym zamiennikiem na te złe sikolagery jest Żywiec biały. Kupowałem puszkę w Biedre po 2,29zł i dość fajnie nadaje się na szybkie nawodnienie gardła.

Pozdrawiam
    brak

Domyślnie

No to zaczynam próbować
    Ostatnio edytowane przez rdcom ; 27-10-2015 o 16:11
    D7100; kilka słoików N, T, S i reflektor SB;

Domyślnie

fajny lekko cytrynowy posmak :-0

no i czas na kolejne tym razem smak pomarańczy taki trochę gorzkawy ale piwko super
    Ostatnio edytowane przez rdcom ; 27-10-2015 o 17:28
    D7100; kilka słoików N, T, S i reflektor SB;

Domyślnie

Piłem to APA z Żywca i jak dla mnie to strata pieniędzy. Aromat i goryczka szczątkowe za cena prawie 5 zeta. Dokładasz 1,5 PLN i masz Atak Chmielu. Rożnica w cenie niewielka a smaku i aromacie niebo a ziemia.

Domyślnie

APA kosztuje 3,5pln. Akurat wczoraj kupiłem w sklepie na "Ż". Szału nie robi, ale jest lepsze niz klasyczne koncernosiki

Domyślnie

U mnie w osiedlowym kosztuje 4.6 wiec jak dla mnie bez sensu.

Strona 337 z 364 PierwszyPierwszy ... 237287327335336337338339347 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów