Close

Strona 331 z 364 PierwszyPierwszy ... 231281321329330331332333341 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 301 do 3 310 z 3638

Wątek: co pijecie?

Domyślnie

Kwestia podstawowa
    Piliście już jakieś wędzone/dymione piwa?
    Jeśli to jest Waszym pierwszym i uderza wędzonką, to musicie albo dojrzeć do tego połączenia, albo to nie dla Was :]
    To zawsze jest dysonas. Nasze mózgi mają swoje skojarzenia, od których trudno uciec. Piwo, które pachnie i trąci w smaku oscypkiem lub boczkiem, albo torfową łyżką jest dziwnym pierwszym doznaniem.
    Sam tak miałem.
    Kwestia tez jakie piwo jest wędzone/dymione. Stout?koźlak?porter?pils czy AIPA? każde inaczej odbieramy.

No i to grodziskie z Grodziska ma podobno bardzo niską wędzoność. Sam jeszcze nie wiem bo czekam, aż przyjedzie do naszej Żaby.

"SMOKI DŻO" lub "SZLENKERLA" to jest już "haj lewel" dymienia :]
    brak

Domyślnie

O ile Smoky Joe z chęcią wypiję o tyle piwa, które jadą szynką czy oscypkiem nie trawię. Grodziskie właśnie tak smakuje jak mętna woda, w której sparzyło się mięso po wyjęciu z wędzarni.
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

Ja także wolę torfowe wędzenie niż te ogniskowo-boczkowe.
    Wszystko to raczej przez nasze skojarzenia, które kształtowały się od najmłodszych lat.
    Wędzenie=oscypek lub kiełbasa wiejska

"Łiski torfowa" to skojarzenie uformowane dopiero od kilku lat i to w dodatku mocno związane z alkoholem, a nie jedzeniem(kanapkami, musztardą. itp,)
    Trudno to przeskoczyć i przełączyć w umyśle
    brak

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dlugas1982 Zobacz posta
    Trudno to przeskoczyć i przełączyć w umyśle
    mi tam nietrudno. po prostu nie lubie
    w winach moge doszukiwac sie zielonej papryki, aromatow kompostu czy palonego ryzu. w piwach tez nie widze problemu. problem dla mnie stanowi wspomniana woda po wedzonce uzyta do przygotowania brzeczki. ale kazdemu co kto lubi - znam wielu fanow grodziskiego
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

Został tylko Stout do smakowania. Reszta niektóre lepsze a inne ciut gorsze... Generalnie da się wypić.
    D600 , N50/1,4 , , To16-28/2,8 , N24-70/2,8 , N28-300 , S70-200/2,8 , N70-300, S150-500 , itd...

Ludzie marzą o Aniołach, ja miałem jednego Krabbika w ramionach...

Domyślnie

zapach szampana...w finiszu wino wytrawne....ciekawe połączenie

D300s l MB-D10 l N35 1.8 l N18-105 l N 70-300VR l S 70-200 l Di622 MKII l Di866 MKII PRO l SB-700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zetec Zobacz posta
    Został tylko Stout do smakowania. Reszta niektóre lepsze a inne ciut gorsze... Generalnie da się wypić.
    Właśnie wypiłem z tego zestawu Double IPA i to raczej jedno ze słabszych jakie do tej pory próbowałem.
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

Co do palonych czy wedzonych piw nie bardzo mi podchodza. Raz kupilem sobie takiego browara po kilku lykach poszedl w smietnik. Na etykietce pisalo ze to piwo jest warzone jak 200-300 lat temu i pochodzilo z niemiec. Pojde do sklepu i zrobie zdjecie bo nazwy nie pamietam.

Dzis racze sie wloskim lagerem z rzymskiego browaru Peroni Nastro Azzurro.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grabasimo Zobacz posta
    Co do palonych czy wedzonych piw nie bardzo mi podchodza. Raz kupilem sobie takiego browara po kilku lykach poszedl w smietnik. Na etykietce pisalo ze to piwo jest warzone jak 200-300 lat temu i pochodzilo z niemiec. Pojde do sklepu i zrobie zdjecie bo nazwy nie pamietam.
    edit:

Niestety nie bylo juz go w sklepie ale dowiedzialem sie nazwe po posilkuje sie zdjeciem zapozyczonym z sieci

A udalo mi sie zakupic Black Ale

Domyślnie

Heh "Szlenkerla" to wyznacznik jak się powinno dymić piwo :] oczywiście dla miłośników wędzonki w piwach

Ta cieszyńska seria masakruje, ale cenowo, która jest prawie kraftowa, a jakość prawie koncernowa. Oni chyba specjalnie chcą ud.upić ten browar
    brak

Strona 331 z 364 PierwszyPierwszy ... 231281321329330331332333341 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów