Close

Strona 326 z 364 PierwszyPierwszy ... 226276316324325326327328336 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 251 do 3 260 z 3638

Wątek: co pijecie?

Domyślnie

Ja wiem, że są lepsze i ciekawsze portery (risy itp.) niż te co popijam, ale
    po pierwsze na małe buteleczki z nienaszych browarów kasy w tym miesiącu brak
    a po drugie u nas w mieście nie poszaleje z wyborem, bo są tylko dwa bliźniacze sklepy specjalistyczne i tyle.

Jadę zatem po tym co oferują z "czarnego polskiego płynnego złota" okoliczne markety. Osuszam też w między czasie moją lodówkę, w której zasiedziało się za dużo sztuk od ostatniej wiosny :]

Jak lubisz palone portery b. to polecam Komesa P. i warkę 02.06.2016
    Oj bliżej mu do jakiegoś imperialnego stoutu niż "zwykłego bałtyka"

Pozdrawiam
    brak

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dlugas1982 Zobacz posta
    Ja wiem, że są lepsze i ciekawsze portery (risy itp.) niż te co popijam, ale
    po pierwsze na małe buteleczki z nienaszych browarów kasy w tym miesiącu brak
    a po drugie u nas w mieście nie poszaleje z wyborem, bo są tylko dwa bliźniacze sklepy specjalistyczne i tyle.
    Sporo piw, które piłem kupiłem w sklepach internetowych na http://www.smakpiwa.pl/ i http://piwa-regionalne.com.pl

Cytat Zamieszczone przez dlugas1982 Zobacz posta
    Jak lubisz palone portery b. to polecam Komesa P. i warkę 02.06.2016
    Oj bliżej mu do jakiegoś imperialnego stoutu niż "zwykłego bałtyka"

Pozdrawiam
    Piwa browaru Fortuna raczej unikam bo mają spore problemy z jakością. Jedna warka jest spoko a innym razem kwach nie do wypicia.
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

Dziś moim łupem padło Chianti Classico Riserva 2011 przecenione na dwie dychy w Lidlu. Pomimo dwóch lat w dębie niemal niewyczuwalna beczka (pytanie czy wino dojrzewało w beczce, czy raczej beczka w winie), ogólnie d... nie urywa, ale pijalne, a z żarciem nawet całkiem-całkiem. Trochę naiwnie liczyłem na buk wi co (tym bardziej że swego czasu Lidl rzucił*zaskakująco niezłe Morellino tego producenta za 22), ale na pewno jest o niebo lepsze od superkwasiorów Chianti sprzedawanych w podobnej i wyższej cenie.

Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 15-03-2015 o 19:30

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Borat1979 Zobacz posta
    Piwa browaru Fortuna raczej unikam bo mają spore problemy z jakością. Jedna warka jest spoko a innym razem kwach nie do wypicia.
    znam ich przypadłość, dlatego od nich kupuję tylko Porter, bo jest dobry i tani :]
    brak

punkjofizz
    Gość

Domyślnie

nie mam wygorówanych wymagań, whisky - większość, z piw - tyskie / żywiec , z wódki - wyborowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Borat1979 Zobacz posta
    To jest jak gaszenie pożaru benzyną bo zamiast zmniejszyć jeszcze powiększasz rozprowadzając to po całych ustach

Kapsaicyna zawarta w papryczkach nie rozpuszcza się w wodzie więc nie złagodzisz tego piwem. Rozpuszcza się w tłuszczach więc pomaga, mleko, lody i wysokoprocentowym alkoholu.
    To wiem. Raz kosztowalem sos ktory mial ok 5mln nic poza paleniem nie czujesz. Mnie pomogly landrynki.
    Wiem jak wyglada popice takiego ognia mlekiem. poprostu czysty paw. a ja nie lubie pawi...

Dla mnie ok 3 mln to jest do przyjecia i organizm to jeszcze wytrzymuje. choc taki posilek spozywam raz na dluzszy czas. Lubie zjesc b. pikantnie. Kuchnia indyjska dobra lecz dla mnie max ich midium ostrosci, wyzej to mordrega.

a popicie wysoko % alkoholem jest jeszcze gorsze.

tutaj macie filmik z wyzwania http://www.youtube.com/watch?v=Q6WDjLzTuGM

ps; ja dostaje tego sosu 2-3 krople na calego burgera.
    Ostatnio edytowane przez Grabasimo ; 17-03-2015 o 18:56

Domyślnie

IIPA - warka nr 5

Domyślnie

Bracka?
    Pinta?
    czy swojak?
    brak

Domyślnie

Oczywiście ze swojak.

Domyślnie

Welcome to the Hotel California:
    Beczka, konfiturowa porzeczka - bardzo przyjemne, jak to Primitivo
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 20-03-2015 o 18:37

Strona 326 z 364 PierwszyPierwszy ... 226276316324325326327328336 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów