A ja właśnie skończyłem butelkę Southbank estate sauvignion Blanc marlborough. Fajne lekko kwaskowate i troche cytrusowe winko. Foty nie chce mi się wstawiac :P
Szukaj
A ja właśnie skończyłem butelkę Southbank estate sauvignion Blanc marlborough. Fajne lekko kwaskowate i troche cytrusowe winko. Foty nie chce mi się wstawiac :P
.
| D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |
Ja właśnie wylałem w kanał pszenice i miedziane z Browar Rynek z Raciborza, wersja butelkowa jest kompletnie niepijalna, kranowa dużo lepsza. Fotek brak
W ten weekend w Warszawie jest piwna impreza
http://warszawskifestiwalpiwa.pl/wystawcy.htm
Przedwczoraj otworzyłem Ardbega 10YO. Ależ zapach, jego intensywność bardzo mnie zaskoczyła (oczywiście pozytywnie). Lubię ten rodzaj whisky
Będę akurat w Warszawie 16-17.10, więc może skorzystam. Warto iść na sam "salon" 16.10, czy dokładnie to samo będzie potem w ich sklepach? Jak to się zwykle przedstawia: przeceny są na dużą ilość trunków, czy tylko te zalegające na półkach?
N
Ardbeg, jako jedna z niewielu destylarni, jeszcze trzyma poziom swoich wersji podstawowych. Co najlepsze, nowe limitowane wypusty Ardbega są na tym samym, a dla niektórych gorszym poziomie. I np. taki Auriverdes różni się tylko ceną i etykietą, jakoś ta sama.Przedwczoraj otworzyłem Ardbega 10YO. Ależ zapach, jego intensywność bardzo mnie zaskoczyła (oczywiście pozytywnie). Lubię ten rodzaj whisky![]()
Nie wiem jak będzie w tym roku. Żeby dostać się fizycznie na salon (w Zielonce) trzeba mieć zaproszenie. Ja nie jadę, więc jakby ktoś chciał skorzystać, to mogę odstąpić. Wszystkie ich whisky poza single caskami od Glendronacha będą przecenione o 50%. Tam też będzie lista tych whisky. Później w piąte/sobotę/niedzielę czyli 17,18 i 19 października z tą listą w sklepie można będzie skorzystać z promocji. Rok temu sprzedawali praktycznie na gębę, ale proces jest taki, że oni mają w systemie kto był zaproszony i kto może dostać te 50%.Będę akurat w Warszawie 16-17.10, więc może skorzystam. Warto iść na sam "salon" 16.10, czy dokładnie to samo będzie potem w ich sklepach? Jak to się zwykle przedstawia: przeceny są na dużą ilość trunków, czy tylko te zalegające na półkach?
Tak jak piszę, rok temu i dwa lata temu nie było problemu z przecenami. Praktycznie każdy kto wiedział, szedł do sklepu, mówił, że był na salonie M&P i chce skorzystać z promocji dostawał bez problemu zniżkę. Teraz, nie mam pojęcia czy to przejdzie czy nie. Jakby ktoś chciał listy, to pisać do mnie na PW. Wtedy z taką listą wydrukowaną łatwiej się targować o promocje. Powinienem mieć te listy już dzień przed oficjalnym salonem, bo dzień wcześniej jest jeszcze spotkanie dla VIPów dodatkowe.
Oka, dzięki za wyczerpujące info. Jak Glendronach będzie na promo, to ja poproszę listęZaraz naskrobię PW.
N
A co do tego czy warto, bo zapomniałem na tę kwestię odpowiedzieć. Nie wiem, rok temu też ominąłem sam salon. W tym roku chciałbym być i siły wyższe mi nie pozwalają.
Garść info jeszcze. Wejściem z zaproszeniem kosztuje 100 zł, które później zmienia się na voucher na zakupy. Jeśli ktoś nie chce robić zakupów, to mu się nie opłaca, jeśli chce coś ze sklepów kupić, to oczywiście wchodzi za 100 zł i tam polewają whisky i wino. Dostaje się chyba butelkę wina na wyjście. Można się upićZ whisky, które można spróbować będzie to, co oni importują czyli: Glendronach, Kilchoman, Benriach, Nikka, możliwe, że Hakushu, Hibiki jakaś. Z japońców dokładnie nie wiem, ale te 3 szkocie to taki ich trzon. Chyba jeszcze importują Springbanka, ale nie jestem pewny.
Co do imprez, bo padł też link do feistwalu piwa w Wawie, na to też nie mogę sie wyrwać, niestetyDla ludzi spoza stolicy ewentualnie mogę polecić PiwPaw pub. Są dwa i degustować można do woli, codziennie coś innego, ale znawcy piwa na pewno znają te lokale.
25 października będzie też festiwal whisky w Warszawie i to taki z pompą, tam będę na 99%
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 18-10-2014 o 22:28 Powód: Orto. ("z poza")
a jakiej Zielonce...salon jest W WarszawieZeby dostać się fizycznie na salon (w Zielonce) trzeba mieć zaproszenie
na pewno 100 złWejściem z zaproszeniem kosztuje 100 zł, które później zmienia się na voucher na zakupy?
D300s l MB-D10 l N35 1.8 l N18-105 l N 70-300VR l S 70-200 l Di622 MKII l Di866 MKII PRO l SB-700
Fakt, o tej Zielonce, w Zielonce jest pre-salon dla VIPów ten w środę, impreza czwartkowa jest w Fortecy.
100 zł - przynajmniej tak mam na zaproszeniu. Jeszcze zerknę w domu i potwierdzę.
na moim jest 20 PLN![]()
D300s l MB-D10 l N35 1.8 l N18-105 l N 70-300VR l S 70-200 l Di622 MKII l Di866 MKII PRO l SB-700
Skontaktuj się z nami