Close

Strona 208 z 364 PierwszyPierwszy ... 108158198206207208209210218258308 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 071 do 2 080 z 3638

Wątek: co pijecie?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    ogólnie nie jestem fanem miodowych i nadmiernie ulipowatych alkoholi, choć np. kreteńska Rakomelo jest całkiem niezła.
    Spróbuj kiedyś połączenia miodu pitnego i łychy. Jest to równie smakowite połączenie, co (z pozoru) absurdalne. Pije się to nader niewinnie, działanie bywa jednak zaskakująco poniewierające.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Nalewkami i bimbrem zajmuję się od niepamiętnych czasów - jestem wielkim miłośnikiem agrestówki i pigwówki, Rakiji od Mirty, od Smokve, Tsikoudii, Ouzo i mam doktorat alkoholis causa z destylatów i nalewek z wszelkich możliwych owoców, warzyw i badyli.

Osobliwie natomiast nie próbowałem miodów pitnych, jakoś ogólnie nie jestem fanem miodowych i nadmiernie ulipowatych alkoholi, choć np. kreteńska Rakomelo jest całkiem niezła.
    Wyobraź sobie, że dymion z owocami pigwy po dwukrotnym odlaniu soku i potem alkoholu zalałem wszystkimi zlewkami alkoholu jakie miałem. Końcówki flaszek. Trochę whisky, dużo bimbru, podejrzana śliwowica, niedobre czyściochy. Po dodaniu cytryn, cukru i leżakowaniu okazało się, że wyszedł mocny i znakomity trunek, choć zapachem nie powalał. Za to koledzy chwalili
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    Spróbuj kiedyś połączenia miodu pitnego i łychy. Jest to równie smakowite połączenie, co (z pozoru) absurdalne. Pije się to nader niewinnie, działanie bywa jednak zaskakująco poniewierające.
    Piłem miodowego Danielsa - trochę ulipowaty, ale myszówa z miodem pitnym to faktycznie może być ciekawa opcja. Zdradliwość napitku potrafię sobie wyobrazić - przykładowo nic nie potrafi tak podstęnie ululać biesadników, jak czysta z Martini.

Domyślnie

Nalewkami i bimbrem zajmuję się od niepamiętnych czasów - jestem wielkim miłośnikiem agrestówki i pigwówki, Rakiji od Mirty, od Smokve, Tsikoudii, Ouzo i mam doktorat alkoholis causa z destylatów i nalewek z wszelkich możliwych owoców, warzyw i badyli.
    Pewnie terminowałeś u Jakuba Wędrowycza
    pozdrawiam
    Marcin
    http://www.tycipienka.pl/

Domyślnie

@Czarnoryj
    A masz może jakąś akrestówkę na eksport?
    D70 + N18-105VR + N35/1.8G + SB-600
    Helios 44M-7/2 + Jupiter 135/3.5

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nigel Zobacz posta
    Pewnie terminowałeś u Jakuba Wędrowycza
    Przypadkiem poznałem Pilipiuka na ślubie kolegi. No więc - za przeproszeniem - nie pił. Postać Wędrowycza mocno przez to straciła w moich oczach na literackiej wiarygodności i w efekcie nigdy nie podjąłem lektury wzmiankowanej serii.

Cytat Zamieszczone przez zolton Zobacz posta
    @Czarnoryj
    A masz może jakąś akrestówkę na eksport?
    Niestety, mam b. ograniczony dostęp do agrestówki - częstuje mnie nią kolega, którego ojciec jest wirtuozem nalewkarstwa. Sam jestem niereformowalnym blokersem-mieszczuchem, brzydzę się nawet uprawą roślin doniczkowych, koszenie 50m2 ogródka raz na kilka miesięcy w posiadanym przeze mnie mieszkaniu na wynajem wpędzało mnie w depresję i ostatecznie doprowadziło do pozbycia się problematycznej nieruchomości
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 26-03-2014 o 16:54

Domyślnie

Przypadkiem poznałem Pilipiuka na ślubie kolegi. No więc - za przeproszeniem - nie pił. Postać Wędrowycza mocno przez to straciła w moich oczach na literackiej wiarygodności i w efekcie nigdy nie podjąłem lektury wzmiankowanej serii.
    A to żałuj Wędrowycz naprawdę fajny i to nawet jak się czyta na trzeźwo
    pozdrawiam
    Marcin
    http://www.tycipienka.pl/

Domyślnie

Ciachanowskie pale ale po lewej daje rade, naprawde mi smakowalo
    dwa pozostale to jakis szczoch, szczegolnie ten czeski wynalazek z "jezusem" na etykiecie :P
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Domyślnie

Łoo gdzie dorwałeś grand prixa??

Domyślnie

Sasiad gdzies kupil w Gdansku. Nawet nie pytalem gdzie
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Strona 208 z 364 PierwszyPierwszy ... 108158198206207208209210218258308 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów