zywiec bialy, marcowy, bock....
Szukaj
no akurat bock mimo iz korporacyjny byl pitny w edycji jakis czas temu. nie wiem jak w aktualnej.
trzeba by pamietac ze zywiec organizuje birofilie - lacznie z konkursem na piwo domowe gdzie nagroda jest uwarzenie okolicznosciowej warki. w tym roku byla to ipa - i byla calkiem przyzwoita.
kazdy z koncernow ma tez swoje krotkie serie ktore z reguly sa na zupelnie innym poziomie niz piwo z tasmy. przykladem moze byc browar jablonowo ktory produkujac sikacza dla biedronki otowrzyl manufakture piwna - dzieki temu powstalo m.in. piwo na miodzie gryczanym, klasztorne czy altbier
Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales
portfolio - www.piotrfajfer.com
wlasciwie o kazdym korporacyjnym piwie mozna tak powiedizec. co nei zmienia faktu ze ludzie to kupuja.
warka to ta sama korporacja
masz czego zalowac. male browary kontraktowe robia naprawde znakomite warki. do tego stopnia ze zauwazyly to koncerny wprowadzajac wiecej gatunkow i wciskajac bajki o tradycjiDawno nie piłem polskiego piwa,
dobre to było Żubr i Łomża, Żywiec był zawsze jak sikacz, trochę gęstszy od Beck's-a.![]()
z koncerniakow - jak dla mnie chyba tylko perla. nie wiem czy browar kormoran jest jzu korporacyjnym czy blisko :P ale tez maja kilka fajnych butelek, lwowek - w zaleznosci od preferencji.. ogolnie z browarow niekoroporacyjnych pojawilo sie tego cale mnostwo - pinta, alebrowar, artezan - wymieniajac chocby te najbardziej znane. warto poprobowac.
Narzekacie na Żywca, ale porter jest całkiem dobry - tyle, że nie warzony w Żywcu, a w Cieszynie![]()
D7100, D80, SB900, N18-70, Jupiter 21M/ЮПИТЕР 21М, Mir 24N/МИР 24Н, Helios 44M/ГЕЛИОС 44М, N AF 50 mm 1:1.8 Mk I, N AF 70-210 mm 1:4-5.6 D
Oj tam ... Nie kazdy musi znac korporacyjne zaleznosciszczegolnie mieszkajac poza granicami kraju
No wyciagnales z rekawa asa z ktorym ciezko dyskutowac. Pod warunkiem oczywiscie ze sie lubi monachijskiego lagera
Mam tutaj taki sklepik z przeróżnymi browarkami, sąsiada Bawarczyka "smakosza" jednak Augustiner górą, no nic nie przebije tego piwa.popieram ze butelka znakomita, w szczegolnosci jesi chce sie pic wiecej. Co do przebicia to kwestia gustu i dnia
Ja osobiscie preferuje mocno schmielone "ale" z ipa w szczegolnosci a zima london portera![]()
Nawet ujdzie:
.
| D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |
Skontaktuj się z nami