Close

Strona 203 z 364 PierwszyPierwszy ... 103153193201202203204205213253303 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 021 do 2 030 z 3638

Wątek: co pijecie?

Domyślnie

zywiec bialy, marcowy, bock....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez login_87 Zobacz posta
    zywiec bialy, marcowy, bock....
    To taki sam koncernowy syf tylko naklejka inna.
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Borat1979 Zobacz posta
    To taki sam koncernowy syf tylko naklejka inna.
    no akurat bock mimo iz korporacyjny byl pitny w edycji jakis czas temu. nie wiem jak w aktualnej.
    trzeba by pamietac ze zywiec organizuje birofilie - lacznie z konkursem na piwo domowe gdzie nagroda jest uwarzenie okolicznosciowej warki. w tym roku byla to ipa - i byla calkiem przyzwoita.
    kazdy z koncernow ma tez swoje krotkie serie ktore z reguly sa na zupelnie innym poziomie niz piwo z tasmy. przykladem moze byc browar jablonowo ktory produkujac sikacza dla biedronki otowrzyl manufakture piwna - dzieki temu powstalo m.in. piwo na miodzie gryczanym, klasztorne czy altbier
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

Ki
    Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    no akurat bock mimo iz korporacyjny byl pitny w edycji jakis czas temu. nie wiem jak w aktualnej.
    trzeba by pamietac ze zywiec organizuje birofilie - lacznie z konkursem na piwo domowe gdzie nagroda jest uwarzenie okolicznosciowej warki. w tym roku byla to ipa - i byla calkiem przyzwoita.
    kazdy z koncernow ma tez swoje krotkie serie ktore z reguly sa na zupelnie innym poziomie niz piwo z tasmy. przykladem moze byc browar jablonowo ktory produkujac sikacza dla biedronki otowrzyl manufakture piwna - dzieki temu powstalo m.in. piwo na miodzie gryczanym, klasztorne czy altbier
    Krolewskie też było pitne jakiś czas temu

Dzisiaj to podły w smaku syf. Zresztą te piwa grupy żywiec w wiekszosci smakują tak samo tylko etykieta się zmienia.
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

Ki

Krolewskie też było pitne jakiś czas temu

Dzisiaj to podły w smaku syf. Zresztą te piwa grupy żywiec w wiekszosci smakują tak samo tylko etykieta się zmienia.
    Dla Warki pracujesz ?

Dawno nie piłem polskiego piwa,
    dobre to było Żubr i Łomża, Żywiec był zawsze jak sikacz, trochę gęstszy od Beck's-a.

Domyślnie

wlasciwie o kazdym korporacyjnym piwie mozna tak powiedizec. co nei zmienia faktu ze ludzie to kupuja.

Cytat Zamieszczone przez .:Gerard:. Zobacz posta
    Dla Warki pracujesz ?
    warka to ta sama korporacja

Dawno nie piłem polskiego piwa,
    dobre to było Żubr i Łomża, Żywiec był zawsze jak sikacz, trochę gęstszy od Beck's-a.
    masz czego zalowac. male browary kontraktowe robia naprawde znakomite warki. do tego stopnia ze zauwazyly to koncerny wprowadzajac wiecej gatunkow i wciskajac bajki o tradycji

z koncerniakow - jak dla mnie chyba tylko perla. nie wiem czy browar kormoran jest jzu korporacyjnym czy blisko :P ale tez maja kilka fajnych butelek, lwowek - w zaleznosci od preferencji .. ogolnie z browarow niekoroporacyjnych pojawilo sie tego cale mnostwo - pinta, alebrowar, artezan - wymieniajac chocby te najbardziej znane. warto poprobowac.

Domyślnie

Narzekacie na Żywca, ale porter jest całkiem dobry - tyle, że nie warzony w Żywcu, a w Cieszynie
    D7100, D80, SB900, N18-70, Jupiter 21M/ЮПИТЕР 21М, Mir 24N/МИР 24Н, Helios 44M/ГЕЛИОС 44М, N AF 50 mm 1:1.8 Mk I, N AF 70-210 mm 1:4-5.6 D

Domyślnie

warka to ta sama korporacja
    No to zabłysnąłem, jak iskra a chciałem jak gwiazda .... .

masz czego zalowac. male browary kontraktowe robia naprawde znakomite warki. do tego stopnia ze zauwazyly to koncerny wprowadzajac wiecej gatunkow i wciskajac bajki o tradycji
    Mam tutaj taki sklepik z przeróżnymi browarkami, sąsiada Bawarczyka "smakosza" jednak Augustiner górą, no nic nie przebije tego piwa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez .:Gerard:. Zobacz posta
    No to zabłysnąłem, jak iskra a chciałem jak gwiazda .... .
    Oj tam ... Nie kazdy musi znac korporacyjne zaleznosci szczegolnie mieszkajac poza granicami kraju

Mam tutaj taki sklepik z przeróżnymi browarkami, sąsiada Bawarczyka "smakosza" jednak Augustiner górą, no nic nie przebije tego piwa.
    No wyciagnales z rekawa asa z ktorym ciezko dyskutowac. Pod warunkiem oczywiscie ze sie lubi monachijskiego lagera popieram ze butelka znakomita, w szczegolnosci jesi chce sie pic wiecej. Co do przebicia to kwestia gustu i dnia
    Ja osobiscie preferuje mocno schmielone "ale" z ipa w szczegolnosci a zima london portera

Domyślnie

Nawet ujdzie:

.
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Strona 203 z 364 PierwszyPierwszy ... 103153193201202203204205213253303 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów