Close

Strona 200 z 364 PierwszyPierwszy ... 100150190198199200201202210250300 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 991 do 2 000 z 3638

Wątek: co pijecie?

Domyślnie

Ludzie dajcie czasem krótki opis co pijecie, zebym chociaż smaku zasmakował Masło maślane...
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

Edytować już nie mogę ale odnośnie tego wyżej Mikkeller & BrewDog (I hardcore You):

Po otwarciu do nosa pcha się aromat chmielowy.
    Obok cytrusów, sosny są też... poziomki/maliny
    Piana umiarkowana, kolor bardzo ładny bursztynowy.
    Smak... potężna goryczka z ogromną kontrą słodową. W sumie język nieco głupieje i nie bardzo wie czy to jest aż tak goryczkowe, czy aż tak słodkie
    Piwo jest ciężkie, typowo degustacyjne. Mimo tego pije się niesamowicie gładko.
    W posmaku po przełknięciu wrażenie można porównać do... syropu/nalewki chmielowej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez .:Gerard:. Zobacz posta
    nigdy w życiu nie piłem alkoholu droższego od 20€ za butelkę, zawsze wydawało mi się ze to bezsensowne przepłacenie, muszę w końcu spróbować żeby móc dyskutować przekonać się czy mam racje.
    zdarza mi sie czasem (wolalbym czesciej :P) choc z reguly nie jest to lyskacz. przyznam ze do dobrego alkoholu kubki smakowe musza dorosnac.
    Cytat Zamieszczone przez Sendilkelm Zobacz posta
    Błąd, wiele whisky w cenie 300-500 zł jest znakomitych
    Laga 16 to dopiero wstęp do dobrego z Islay
    na chwile obecna pozostane przy 16. jest kilka butelek innych trunkow ktore czekaja na swoj dzien.
    Cytat Zamieszczone przez qualin Zobacz posta
    Ciechan nie jest zly, ale to na gryce zdecydowanie lepsze od niego jest
    w pelni sie zgadzam. imho ciechana przerosl jego PR, choc to nadal bardzo dobre piwo

Cytat Zamieszczone przez roofman Zobacz posta
    Edytować już nie mogę ale odnośnie tego wyżej Mikkeller & BrewDog
    smakowal ci? bo przyznam ze mnei zawiodl. pilem chyba w zeszlym roku w poznanskiej setce ale przy cenie 25pln za 0,25l pozostal niedosyt. stanowczo wole samego brewdoga z punk ipa na czele.
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

byla weekendowa okazja .. to i poszlo. znakomity rum, zupelnie wyjatkowy w smaku. jeden z tych ktore warto pic na kostkach lodu. i choc mieszanie go z cola w cuba libre czy cukrem mieta limonka i woda w mojito jest swietokradztwem to to swietokradztwo bardzo smakuje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    smakowal ci? bo przyznam ze mnei zawiodl. pilem chyba w zeszlym roku w poznanskiej setce ale przy cenie 25pln za 0,25l pozostal niedosyt. stanowczo wole samego brewdoga z punk ipa na czele.
    Tak, smakował. Lubię wyraziste piwa a to spowodowało u mnie rozdwojenie jaźni
    A że butelka mała to nawet lepiej. Więcej było by już męczące. Nie szukam szumu pod czaszka tylko raczej wrażeń smakowych Cena wysoka ale... wolę wypić w tygodniu jedno wyraziste za 25zł niż 10 nijakich za 2,50.
    U mnie w prywatnym rankingu nadal prowadzi jednak Mikkeller Black.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roofman Zobacz posta
    Tak, smakował. Lubię wyraziste piwa a to spowodowało u mnie rozdwojenie jaźni
    tez lubie wyraziste piwa ale tutaj mnie rozlozyla slodycz .. wole jednak mocno schmielone od chmielonych i slodkich
    A że butelka mała to nawet lepiej. Więcej było by już męczące. Nie szukam szumu pod czaszka tylko raczej wrażeń smakowych Cena wysoka ale... wolę wypić w tygodniu jedno wyraziste za 25zł niż 10 nijakich za 2,50.
    co do malej butelki nei ma zastrzezen - niektore piwa powinno si sprzedawac wyalcznie w malych butelkach. pare postow temu pisalem ze tez przedkladam jakosc nad cene. Jednak w tym przypadku stosunek jakosci do ceny (w osobistym odczuciu) mnie nie zachwycil - zeby nie bylo - uwazam ze to znakomite piwo.
    U mnie w prywatnym rankingu nadal prowadzi jednak Mikkeller Black.
    to zupelnie inna bajka. dlatego napisalem ze wole czystego brew doga. tak samo jak czystego mikkellera

Domyślnie

niniejszym chcialbym publizcnie odwolac wszystko cokolwiek powiedzialem i napisalem zlego o trunkach z Islay. sprawca tego jest ponizsza butelka. top 3 pitych przeze mnie whiskaczy. Moge nawet zaryzykowac stweirdzenie ze top10 pitych komercyjnych trunkow.
    bardzo polecam Caol Ila w wydaniu od Gordon&McPhail piłem edycje 1999, 2000 i 2001 i są świetne... lepszy jest tylko legendarny dla mnie Bowmore Dawn... ale to bardzo ciężko dostać...

gentelman nie patrzy na metki z cena a to dobra cena jest :P
    a tak serio - 40tka tego trunku wg podanej przez ciebie ceny to 2,6ojro czyli 10pln - czyli tyle ile tyskie w knajpie na rynku - kwestia priorytetow
    osobiscie wole szklaneczke tego trunku w domu posaczyc - imho warta jest kazdego wydanego eurocenta, w przeciwienstwie do tyskiego
    zgadzam się w całej rozciągłości... 40 euro za flaszkę dobrej łychy to jest całkiem rozsądna cena

Cytat Zamieszczone przez .:Gerard:. Zobacz posta
    Szczerze, nigdy w życiu nie piłem alkoholu droższego od 20€ za butelkę, zawsze wydawało mi się ze to bezsensowne przepłacenie, muszę w końcu spróbować żeby móc dyskutować przekonać się czy mam racje.
    hmmm wydaje mi się, że nie piłem nigdy whisky droższej niż 300 funtów... także jeszcze sporo przede mną

Błąd, wiele whisky w cenie 300-500 zł jest znakomitych
    Laga 16 to dopiero wstęp do dobrego z Islay
    tak jest popieram

Cytat Zamieszczone przez Uysy. Zobacz posta
    Dzięki za rekomendację, właśnie zastanawiałem się czym zapełnić wolną przestrzeń na półce. Czas na tą łychę.
    niestety miejsca na półce mam sporo... tak jak i w portfelu

Cytat Zamieszczone przez arecki Zobacz posta
    lagavulin 16 jest miodzio
    bije na głowę niektórych swoich droższych braci z islay
    aż sobie muszę przypomnieć... dawno Lagi nie piłem

Lagavulin, Ardbeg i kilka innych destylarni, które mają droższe podstawki od innych. A to właśnie ze względu na jakość, która odbiega od wszelkiego rodzaju badziewia.
    czasem solidna rzemieślnicza robota jest znacznie bardziej przyjazna niż eksperymenty...

howgh!
    Zawsze bądź sobą... no chyba, że możesz być Bat-Manem... wtedy zawsze bądź Bat-Manem.
    moje obserwacje...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coach_lodz Zobacz posta
    aż sobie muszę przypomnieć... dawno Lagi nie piłem
    Ja dziś będę rozlewał na sample to: http://whiskybase.com/whisky/873/lag...ld-4th-release
    Jakby ktoś chciał spróbować to zostało z 200ml do rozesłania.

Oczywiście cena wywindowana jest dostępnością, więc jakoś nie koniecznie idzie w parze. Aczkolwiek Lag 12yo jest znany ze swojej dobroci i to "podobno" o klasę wyżej od 16yo. No ale nie-kastraty tak mają 58,2% robi swoje. Tak samo jak Bowmore Devil's Cask jak na 10yo jest naprawdę b. dobrą whisky - niestety już niedostępną, a od premiery minęło dopiero pół roku.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coach_lodz Zobacz posta
    niestety miejsca na półce mam sporo... tak jak i w portfelu
    Dlatego, żeby mnie nadmiernie nie korciło, mam określoną ilość miejsca na te zabawki Teraz jest tylko jeden wolny slot i nieprędko będzie następny
    N

Domyślnie

Caffe Ale.
    Wytrawne, czuć nieco kawy. Aromat kojarzący się z ciemnym piwem Stout,
    jak dla mnie niepalącego w trochę tak jakby... petowo...

Strona 200 z 364 PierwszyPierwszy ... 100150190198199200201202210250300 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów