Close

Strona 174 z 357 PierwszyPierwszy ... 74124164172173174175176184224274 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 731 do 1 740 z 3638

Wątek: co pijecie?

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

A jak takie domowe piwo smakuje? Ja raz pilem, to mialem mieszane odczucie - niby goryczy nie ma, niby kopie, na pewno od takiej "warki" czy "lecha" sie rozni, ale nie zauroczylo mnie. Moje klimaty to Paulaner i czy mozna w domowym piwie pojsc w tym kierunku? Sa odpowiednie skladniki na takie piwo?

Domyślnie

Wiadomka, polecam Ci poczytanie właśnie forum browar.biz, żeby dowiedzieć się konkretnie co i jak od osób dużo bardziej doświadczonych.
    Naucz się czytać

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qualin Zobacz posta
    Czyli nie jest dobrze :P no nic kolega, ktory to przyniosl tez sie pojawi na pępkowym wiec bede go tym trul
    Jeśli nie piłeś kilku maltów wcześniej, to faktycznie tak jak inni piszą, możesz spotkać się z "niemiłym" smakiem i zapachem w stosunku do perfumowanych wyrobów. Piszą, że region Islay nie jest dla początkujących, chociaż ja uważam, że zdarzają się wyjątki i to nawet często. Osobiście jako drugiego singla piłem Caol Ile i od razu mi posmakowała pomimo tego, że czuć tylko dym, torf, paloną gumę, a po zapach ogarnia aż do 15m2 tak, że ludzie wychodzą bo im śmierdzi Podstawka bowmore'a , może aż taka nie jest, ale też czuć

Cytat Zamieszczone przez M. Wadowski Zobacz posta
    Dziejszy wieczor popijam Taliskera, specjal z wyspy Skye. Musze przyznac ze w niczym nie ustepuje mojej ulubionej Glenmorangie. Bardzo grzeje, 46% robi swoje
    46% to jest nic
    Np. taka Nadurra, chociaż to też jeszcze nie jest wysokich lotów Cask Strength

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sendilkelm Zobacz posta
    Jeśli nie piłeś kilku maltów wcześniej, to faktycznie tak jak inni piszą, możesz spotkać się z "niemiłym" smakiem i zapachem w stosunku do perfumowanych wyrobów. Piszą, że region Islay nie jest dla początkujących
    wypilem swego czasu "pare" szklaneczek przeroznego lyskacza lacznie z takimi w moim wieku i starszymi z przeroznych regionow i jakos Bowmore jest jedna z tych butlek ktora po psrostu nie wchodzi. w przeciwienstwie do np Adberga ktorego czasem jak mnie najdzie ochota na wspomnienia lyskaczowych smakow czasem lubie posmakowac. choc z racji przerzucenia sie na inne trunki zdarza sie to dosc rzadko.
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    wypilem swego czasu "pare" szklaneczek przeroznego lyskacza lacznie z takimi w moim wieku i starszymi z przeroznych regionow i jakos Bowmore jest jedna z tych butlek ktora po psrostu nie wchodzi. w przeciwienstwie do np Adberga ktorego czasem jak mnie najdzie ochota na wspomnienia lyskaczowych smakow czasem lubie posmakowac. choc z racji przerzucenia sie na inne trunki zdarza sie to dosc rzadko.
    Bowmore, bowmorowi nie równy Ja do Bowmore'a się zraziłem, ale ... po 1,5 roku degustowania różnych wypustów miałem okazję spróbować m.in Bowmore Laimrig, który to zupełnie odmienił moje zdanie w stosunku do Bowmorów. Może nie był on nawet na 88/100 pkt, ale znacząco wygrywał ze wszystkim co było akurat na tej samej degu. Także, ten, tego
    Np. -Legend, Surf, 12, 15 też moim zdaniem są niedobre, ale większość IB czy OB jakiś Csów jakie piłem, to były na wysokim poziomie.

Domyślnie

Posmakujemy zobaczymy jak sie sprawy maja z tym Bowmorem. do porodu juz tylko tydzien wiec okazja bedzie lada dzien do otwarcia butelki
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Domyślnie

A rano będzie 'aronioł łot maj nejm is'
    Pursue happiness with diligence

Domyślnie

Popijam sobie teraz - Ciechan wyborne nieutrwalone

Domyślnie

Tyskie Klasyczne!
    Nikon D7000 + S17-50 2.8 + N35 1.8G + YN568EX + YN460II

Strona 174 z 357 PierwszyPierwszy ... 74124164172173174175176184224274 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów