Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Domyślnie Scianka do studia, udająca okno

Witam,
    muszę zbudować do studia ruchomą ściankę, ktora bedzie udawala okno.
    Chodzi mniej wiecej o taki efekt.
    http://www.supercoolbaby.com/archive.../19/HA2965.jpg
    http://www.supercoolbaby.com/archive.../31/HA4811.jpg
    http://ecx.images-amazon.com/images/...160_AA160_.jpg

Musi miec wymiaryy mniej więcej 200 cm x 250 cm.

Z czego ją najlepiej zbudować, żeby ładnie rozpraszała światło przy oświetlaniu z tyłu?
    Znacie, może jakieś firmy, które budują takie rzeczy?

Domyślnie

Jak Ci przyszło do głowy, że to ścianka d studia?
    Według mnie to zwykły pokój...

Domyślnie

Takie zdjecia znalazlam akurat w googlu, wiem, ze niektory firmy fotografujace produkty dla dzieci do katalogow, uzywaja w studio takich scianek.
    Potrzebuje taka zbudowac, zeby urozmaicic aranzacje z meblami.

Domyślnie

Jak chcesz w środku to zwykłe płyty karton-gips + okienko jak w altankach czy innych domkach letniskowych, wszystko dostaniesz w Castoramie...

Domyślnie

Deski, listwy, kantówka, sklejka - wystarczy najtańsza. Piła, młotek i hajda do roboty. Materiały kupuj w hurtowni. Konstrukcja ściany typu szkielet drewniany (poszukaj w Google), a wogóle znajdź jakiś teatr, i pogadaj z dekoratornią lub z firmą robiącą dla nich dekoracje. Może da się coś tanio wypożyczyć...

Domyślnie

Ścianka ścianką, ale czy masz olbrzymie studio by odstawić lampy od tej ścianki? Bo ścianka nie może stać przy ścianie
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Jacek_Z ma rację. Do takich zabaw potrzebne jest duże studio... Bardzo duże studio, wręcz hala zdjęciowa.

... i walić kicze w stylu małomiasteczkowego fotografa... Bezcenne.
    Ostatnio edytowane przez killer_one ; 27-04-2012 o 23:06

Domyślnie

nie wiem dlaczego ale mnie to jednak wygląda na tych pierwszych fotach na okna w studio - może właśnie to, że są tak rozświetlone i nic za nimi nie widać. A tła scenkowe to trochę nie w tym miejscu... w ogóle kto używa tych teł??

Czemu to potrzeba aż tak wielkiej hali do takich okien? i co to znaczy "duże studio" w metrach?
    Amator martwi się o sprzęt, profesjonalista o pieniądze, a geniusz o światło...

Domyślnie

W metrach to znaczy, że
    musisz mieć dzieci przed oknem = 1,5 - 2m
    potem ze 2 m za oknem, żeby lampy postawić, jak będą z okna wystawały to po co to...
    do tego przy takiej scenie ze 4-5m odejścia
    Wychodzi, że jak nie masz 10 m studia to raczej ciężko będzie powalczyć ze ścianą z oknem...

Na zdjęciu może nie być nic za oknem widać, bo wisi za nim dyfuzor jakiś, może nawet lampa błyskowa, prostsze i skuteczniejsze.
    ...No chyba, że większość zdjęć masz zamiar tak robić, wtedy opłaca się bawić w budowanie okien w studiu.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów