Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Poranna mgła

Oszczędny w słowach Awatar bamicz
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie Poranna mgła

Witam, kolejny krok na forum - pierwszy post ze zdjęciami, liczę na obiektywną krytykę ..... ach ten pierwszy raz :-]

Kilka fotek z ostatniego weekendu - poranny spacer nad jeziorem, jednego żałuję trochę ciasnego kadru na fotce drugiej, ale zaryzykuję bo mi się, podoba.

1.

2.

3.
    D90, S 17-50/2.8 EX DC HSM OS, N18-105VR, Nissin Di622N, Benro A-350EX+HD-18, szpej

Domyślnie

Bardzo dobry debiut. Jedynka chyba najlepsza, tylko występlowałbym ten jasny patyk, no i jeśli dobrze zapisane w exifie(98mm) to mogłeś odrobinę szerzej tzn. w pionie tak, by zmieściły się drzewa u góry. Ale to drobiazgi i tak jest nieźle. Dwójka - sam wiesz, że nie zmieściło się wszystko z odpowiednim oddechem, ale niepotrzebnie się starałeś złapać dwie sroki ... Trzecie ma swój urok choć można powiedzieć, że trochę jednostajnie, no i jak już całe prawie odbicie, to nie obcinaj koniuszka.
    A new shit has come to light...

Domyślnie

W 100% zgadzam się z uwagami Dudera odnośnie jedynki. Dwójka kadrowana tak, żeby było więcej z lewej, a bez badyla z prawej, też byłaby niezła w swojej prostocie.

Oszczędny w słowach Awatar bamicz
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Dziękuję za uwagi, trochę jeszcze kuleje obróbka zdjęć - jest nad czy pracować, ale pozytywne przyjecie zdjęć jest motywujące, a uwagi cenne, teraz po debiucie będzie łatwiej wrzucić coś od siebie.
    D90, S 17-50/2.8 EX DC HSM OS, N18-105VR, Nissin Di622N, Benro A-350EX+HD-18, szpej

Domyślnie

Debiut? Zajefajnie!!!
    Dorzucę od siebie, że z mgielnymi za wiele(przynajmniej wg mnie) nie powinno się siedzieć w PS-ie. Choć może po prostu tylko ja nie potrafię ich obrabiać. Przeważnie same w sobie mają urok jeśli dobrze wykonane..Pozdr!
    D90 + NIKKOR + SIGMA + TOKINA + FILTRY + STATYW + PILOT/WĘŻYK + KOMP + PROGRAMY + SAMOZAPARCIE

Domyślnie

dla mnie najlepsza dwójka - mimo, że rzeczywiście bardzo szkoda, że nie jest szerzej (zwłaszcza z prawej strony mogłoby być troszkę więcej miejsca).
    pozdrawiam, Łukasz

Domyślnie

Gdybyś nie uciął drzewka na dwójce i nie kadrował tego badyla z prawej, to byłoby miodnie
    Staraj się w przyszłości nie ucinać elementów, które odgrywają ważną rolę w kompozycji kadru

Trzeba przyznać, że klimat udało Ci się przekazać...
    www.hubertleszczynski.com
    --------------------------------------
    F_A_C_E_B_O_O_K

Uprawnienia umieszczania postów