Close

Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Epwa 23 04 2012

Domyślnie Epwa 23 04 2012

Witam.
    W związku z przylotem B747 na lotnisko w Warszawie pofatygowałem się na nie i oto co wyszło.

1.
    2.
    3.
    4.

I jak by ktoś narzekał na tanie linie lotnicze i ich tabor...

Domyślnie

Wow! Zaskoczyłeś mnie fotkami nr 1 i 2: wprawdzie dawno w tym nie siedziałem (i nigdy aż tak bardzo głęboko, jak to się zdarza 100-procentowym spotterom), ale zawsze myślałem że El-Al lata głównie w nocy, a wieść gminna niosła, że przed lądowaniem tej linii w dzień uzbrojone po zęby służby ochrony lotniska przeganiają wszystkich wokół, choćby to była tylko wycieczka młodzieży szkolnej

Na nr 1 moim zdaniem fajnie to wyszło - ten kąt ładnie ukazuje majestatyczność tego samolotu, a zacienione przez kadłub prawe skrzydło dodaje mu wizualnej przestrzenności. Wielkość samolotu w kadrze jak dla mnie w sam raz. Można by ewentualnie poeksperymentować z obcięciem np. odrobiny góry do proporcji 16:9 (ale to tylko takie moje osobiste skrzywienie).

Nr 2 uzupełnia pierwszą fotkę widokiem szczegółów - o ile małe odchylenie od poziomu (około 0,5 - 1 stopnia tak na moje oko) na trawie jeszcze by przeszło, na górnej krawędzi budynku już jest dosyć widoczne - może łapałeś pion wg filarów, które są jednak sporo krótsze i dlatego Ci umknęło...

Domyślnie

Rzeczywiście Jacku - widać
    Mój błąd podczas obrabiania tego zdjęcia, że tego nie zauważyłem.

A jakby ktoś chciał więcej z tego dnia to zapraszam:
    klik

mam nadzieję, że się nikt nie zawiedzie
    Ostatnio edytowane przez franz55 ; 25-04-2012 o 21:05

Uprawnienia umieszczania postów