Szukaj
Moim zdaniem tylko 1. Na 2 za dużo pierdół rozpraszających w kadrze (róg od stołu z prawej wybitnie), na 3 oświetlenie sprawia, że modelka zdaje się mieć jeden ząb, do tego wystający, a na 4 niepotrzebna taka napinka i wciągania brzucha, drugi biust z żeber poniżej tego właściwego biustu jest jak dla mnie nie do przyjęcia.
http://facebook.com/fotomagik
D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół
@remiksson dzięki za celne uwagi : )
http://facebook.com/fotomagik
D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół
Zdjęcia idące w dobrym kierunku, ale niestety żadne do końca nie dociągnięte. Do tego co powyżej dorzucę z grubsza:
- słabe cięcie dalszej nogi na 4
- niedoświetlenie na 2, powodujące problemy z jakością cieni, plamistością itd.
- sztuczność miny na jedynce plus za mocne światło do takiego ujęcia
- dziwny kadr na trójce akcentujący to co za modelką - jakieś oparcie, a do togo dużo cienia na pierwszym planie, bielizna zbyt mocno dociśnięta
3 jest świetne. Znowu kwadrat z modelką wychodzącą z kadru. Dobra przestrzenność. Tło urealnia to zdjęcie, nadaje domowego nastroju, bez tego tła mogłoby wyjść zbyt teatralnie. Zastanowiłbym się też nad poziomym prostokątem z większą ilością prawej strony (ale taki kwadrat bardzo mi pasuje).
Podoba mi się tak nieoczojebnie naturalne BW.
Modelki pokazujesz naturalnie, gra jest nienachalna. Na 1 faktycznie jest trochę sztuczności, ale jet też jakieś życie.
2 zupełnie na nie. Nie podoba mi się poza, mina, właściwie nic poza modelką
Na ostatnim zostałbym przy jasnej bieliźnie (jeżeli już jakaś być musi). Zdjęcie byłoby jeszcze lżejsze.
Ostatnio edytowane przez Gundrum ; 24-04-2012 o 09:42
a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l
Słusznie prawisz, więc nie wiem czemu miałbym się nie zgadzać. Pisałeś o stole, a ja i tak zrozumiałem, że chodzi o parapet : D tak więc spoko : )
@mOSAd - dziękuję, na Ciebie zawsze można liczyć : )) nota bene cięcia nóg to nie wiem czy dobrze robię tnąc nogi nad kolanem, może powinienem pod? Czasem mam wrażenie, że to je nieźle pogrubia, gdy tnę nad kolanem.
@Gundrum - to pewnie dlatego, że ja zostawiam dziewczynom spore pole do manewru : ) Justyna nie miała wtedy niestety jasnej bielizny [4. foto było robione w innym miejscu, innego dnia etc]. Dzięki bardzo : )
Skontaktuj się z nami