Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12
    Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _Ocean_ Zobacz posta
    Zgera, obawiam się, że się mylisz, na matówce mogą być uwidocznione linie kadrowania. Chociaż z reguły ich nie ma, a są otoczki wokół centralnej linii kadru. Efekty połączenia właśnie takich okrągłych linii z punktami wbudowanymi (lepiej widać na modelu np. d7000 (wystarczy zmienić nazwę modelu w linku))widać tu na jednym z ostatnich zdjęć:
    http://www.focusingscreen.com/work/d5100en.htm Tu co prawda linie są od rastera, aczkolwiek można umieścić na matówce takie linie nierasterowe.
    Kolega Wanageddon zadał dla mnie trochę niezrozumiałe pytanie, cytuję:
    Witam,
    czy ktoś wie, jak poradzić sobie z problemem ich braku w systemie ? Nowa matówka, wysyłka do serwisu ?

W D90/5000 można w menu włączyć linie kadrowania, widoczne w wizjerze, lub na wyświetlaczu w trybie LV, ale
    tak jak napisałem wcześniej, te linie nie znajdują się na matówce.
    W D5100 nie ma takich linii, jeśli Kolega znajdzie taką matówkę na której takie linie będą naniesione, to będą one widoczne w wizjerze na stałe.
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zgera Zobacz posta
    Kolega Wanageddon zadał dla mnie trochę niezrozumiałe pytanie, cytuję:
    Witam,
    czy ktoś wie, jak poradzić sobie z problemem ich braku w systemie ? Nowa matówka, wysyłka do serwisu ?

W D90/5000 można w menu włączyć linie kadrowania, widoczne w wizjerze, lub na wyświetlaczu w trybie LV, ale
    tak jak napisałem wcześniej, te linie nie znajdują się na matówce.
    W D5100 nie ma takich linii, jeśli Kolega znajdzie taką matówkę na której takie linie będą naniesione, to będą one widoczne w wizjerze na stałe.

I o to właśnie mi chodziło, dziękuję.
    N crap

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów