Szukaj
Pozdro. Wojtek
motyw agrarny, często spotykany o fotografów profesjonalnych, którzy mają uzdolnienia malarskie i zamiast faktografii (np. street photo) wola impresje w rodzaju pofałdowanych pól z jednym drzewem. Odmianą tego rodzaju fotografii, jest fotografia nocna (często przenikająca się z astro-fotografią).
Tutaj mamy typowy minimal z nietypową obróbką kolorystyczną (na pewno nie jest to BW, ale w takim razie co to jest !?).
Obserwator oglądając to dzieło zauważy z pewnością jasność bijąca znad horyzontu, choć raczej nie jest to słońce. Charakterystyczne dla tej fotograficznej impresji są ciemne obszary po lewej i prawej stronie kadru, podczas gdy środek od góry do dołu jest jasny. Powoduje to odruchowe zawężanie oglądania fotografii do części środkowej wraz z samotnym drzewem.
Niestety, w przeciwieństwie do zdecydowanej większości tego rodzaju fotografii, w tym przypadku nie emanuje z niej spokój i szczęście, lecz jakiś niedopowiedziany niepokój. Być może te powodem są te ciemne obszary po bokach ?
Jak dla mie kawal swietnej, przemyslanej fotografii! Obrobkowo jak i kadrowo jest naprawde dobrze! Jedno z lepszych zdjec jakie widzialem w tym miesiacu.
Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.
Bardzo dobre foto w ciekawej tonacji![]()
D4s/D500/ 2xS 10-20/ N 70-200 2.8 FL/ N 200-500 5.6/Pentacon 50 1.8 / Helios 58 -2 /Manfrotto 055 XPRO3/Lee filters
WoW... piekne, kawal swietnej fotografii, piekne swiatelko jest delikatnie i tajemniczo. Marzy mi sie podobny kadr, niestety nie moge namierzyc podobnej miejscowki, w moich okolicach.
Klasyczny kadr w bardzo mz trafionej tonacji.
LED ZEPPELIN
Ciekawie to wygląda. Podoba mi się zarówno kadr jak i obróbka.
D7100 / S 10-20 / N 18-105 VR/ N 70-300 VR / Slik Pro 500 DX / SB-600 /
Wszystko leży jak należy i powiem więcej: bardzo mi się podoba
Klimat robi swoje!![]()
Świetna praca, w ciekawej tonacji. Zatrzymuje na dłużej.
rewelacja... i tylko tyle na razie mogę powiedzieć...dawno nie było tak dobrego "pola" na forum...
D300s/MB-D10/17-55/35/50/85/70-200/SB600/ i ... brak czasu! Fuji X-T10/X-T20/18/35/56...
Skontaktuj się z nami