Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: ***

Domyślnie ***

Zapraszam .

Dziękuję .
    Pozdro. Wojtek

Zbanowany
    Miasto
    Północny Atlantyk

Domyślnie

motyw agrarny, często spotykany o fotografów profesjonalnych, którzy mają uzdolnienia malarskie i zamiast faktografii (np. street photo) wola impresje w rodzaju pofałdowanych pól z jednym drzewem. Odmianą tego rodzaju fotografii, jest fotografia nocna (często przenikająca się z astro-fotografią).

Tutaj mamy typowy minimal z nietypową obróbką kolorystyczną (na pewno nie jest to BW, ale w takim razie co to jest !?).

Obserwator oglądając to dzieło zauważy z pewnością jasność bijąca znad horyzontu, choć raczej nie jest to słońce. Charakterystyczne dla tej fotograficznej impresji są ciemne obszary po lewej i prawej stronie kadru, podczas gdy środek od góry do dołu jest jasny. Powoduje to odruchowe zawężanie oglądania fotografii do części środkowej wraz z samotnym drzewem.

Niestety, w przeciwieństwie do zdecydowanej większości tego rodzaju fotografii, w tym przypadku nie emanuje z niej spokój i szczęście, lecz jakiś niedopowiedziany niepokój. Być może te powodem są te ciemne obszary po bokach ?

Domyślnie

Jak dla mie kawal swietnej, przemyslanej fotografii! Obrobkowo jak i kadrowo jest naprawde dobrze! Jedno z lepszych zdjec jakie widzialem w tym miesiacu.
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

Bardzo dobre foto w ciekawej tonacji
    D4s/D500/ 2xS 10-20/ N 70-200 2.8 FL/ N 200-500 5.6/Pentacon 50 1.8 / Helios 58 -2 /Manfrotto 055 XPRO3/Lee filters

Domyślnie

WoW... piekne, kawal swietnej fotografii, piekne swiatelko jest delikatnie i tajemniczo. Marzy mi sie podobny kadr, niestety nie moge namierzyc podobnej miejscowki, w moich okolicach.

Domyślnie

Klasyczny kadr w bardzo mz trafionej tonacji.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Ciekawie to wygląda. Podoba mi się zarówno kadr jak i obróbka.
    D7100 / S 10-20 / N 18-105 VR/ N 70-300 VR / Slik Pro 500 DX / SB-600 /

Domyślnie

Wszystko leży jak należy i powiem więcej: bardzo mi się podoba
    Klimat robi swoje!
    www.hubertleszczynski.com
    --------------------------------------
    F_A_C_E_B_O_O_K

Domyślnie

Świetna praca, w ciekawej tonacji. Zatrzymuje na dłużej.

Domyślnie

rewelacja... i tylko tyle na razie mogę powiedzieć...dawno nie było tak dobrego "pola" na forum...
    D300s/MB-D10/17-55/35/50/85/70-200/SB600/ i ... brak czasu! Fuji X-T10/X-T20/18/35/56...

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów