Witam! Który aparat jest wg Was lepszy? Chcialbym sobie kupic wlasnie albo jeden albo drugi ale nie wiem ktory lepszy.
Szukaj
Witam! Który aparat jest wg Was lepszy? Chcialbym sobie kupic wlasnie albo jeden albo drugi ale nie wiem ktory lepszy.
Ja bym kupił F100. F2 fajnie wygląda i to jednocyfrowy korpus, ale to już wiekowa konstrukcja i trzeba mieć świadomość jej ograniczeń.
ja na pierwszy analogowy aparat wybralem F80 (dla mnie mial super stosunek cena do mozliwosci) , po czasie zrobilem przesiadke na F100 , nie zaluje tego wyboru , naprawde swietny aparat , doskonaly AF , swietny wizjer , aparat blyskawicznie reaguje na wcisniecie spustu migawki
uzywam dwoch aparatow , cyfrowki (lustrzanka) oraz analoga F100 i ten ostatni daje mi taki sam komfort fotografowania jak cyfrowka , ale zyskuje tez wszystkie zalety analoga (klisza)
wiec byc moze dla niektorych osob , dobrym rozwiazaniem bedzie kupno analoga z koncowki ich produkcji , gdzie poziom wsparcia fotografa byl naprawde wysoki
jest jeszcze jeden sposob patrzenia na fotografie analogowa , dzisiaj mozna kupic za bardzo rozsadne pieniadze , aparaty ktore kiedys kosztowaly naprawde spore pieniadze i cieszyc sie komfortem pracy na nich
W ubiegłym roku kupiłem Rokkora 2.8/200 za niecałe 600 zł O_O
F2 Titan.
bez kryteriów wyboru to mozna powiedziec ze F100 bo się lepiej wymiawia, z kolei F2 się szybciej pisze i ma swój klawisz na klawiaturze etc..
Skontaktuj się z nami