Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: F100 vs F2

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie F100 vs F2

Witam! Który aparat jest wg Was lepszy? Chcialbym sobie kupic wlasnie albo jeden albo drugi ale nie wiem ktory lepszy.

Domyślnie

Ja bym kupił F100. F2 fajnie wygląda i to jednocyfrowy korpus, ale to już wiekowa konstrukcja i trzeba mieć świadomość jej ograniczeń.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

J1
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Ja bym kupił F100. F2 fajnie wygląda i to jednocyfrowy korpus, ale to już wiekowa konstrukcja i trzeba mieć świadomość jej ograniczeń.
    ja na pierwszy analogowy aparat wybralem F80 (dla mnie mial super stosunek cena do mozliwosci) , po czasie zrobilem przesiadke na F100 , nie zaluje tego wyboru , naprawde swietny aparat , doskonaly AF , swietny wizjer , aparat blyskawicznie reaguje na wcisniecie spustu migawki

uzywam dwoch aparatow , cyfrowki (lustrzanka) oraz analoga F100 i ten ostatni daje mi taki sam komfort fotografowania jak cyfrowka , ale zyskuje tez wszystkie zalety analoga (klisza)

wiec byc moze dla niektorych osob , dobrym rozwiazaniem bedzie kupno analoga z koncowki ich produkcji , gdzie poziom wsparcia fotografa byl naprawde wysoki

jest jeszcze jeden sposob patrzenia na fotografie analogowa , dzisiaj mozna kupic za bardzo rozsadne pieniadze , aparaty ktore kiedys kosztowaly naprawde spore pieniadze i cieszyc sie komfortem pracy na nich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jaack Zobacz posta
    jest jeszcze jeden sposob patrzenia na fotografie analogowa , dzisiaj mozna kupic za bardzo rozsadne pieniadze , aparaty ktore kiedys kosztowaly naprawde spore pieniadze i cieszyc sie komfortem pracy na nich
    Otoz to, gdyby nie cyfrowa rewolucja nigdy by nie bylo mnie stac na G2 ze szklarnią, nowy G2 kosztowal jesli sie nie myle miedzy 5 a 6 tys. PLN.
    Canon

J1
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tilt Zobacz posta
    Otoz to, gdyby nie cyfrowa rewolucja nigdy by nie bylo mnie stac na G2 ze szklarnią, nowy G2 kosztowal jesli sie nie myle miedzy 5 a 6 tys. PLN.
    ciesze sie ze ktos podziela moj poglad , dzisiaj jak sie postarac mozna nabyc perelki analogowe , ktore kiedys kosztowaly tysiace USD a dzisiaj kosztuja kilkaset PLN

Domyślnie

W ubiegłym roku kupiłem Rokkora 2.8/200 za niecałe 600 zł O_O

Domyślnie

bez kryteriów wyboru to mozna powiedziec ze F100 bo się lepiej wymiawia, z kolei F2 się szybciej pisze i ma swój klawisz na klawiaturze etc..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    bez kryteriów wyboru to mozna powiedziec ze F100 bo się lepiej wymiawia, z kolei F2 się szybciej pisze i ma swój klawisz na klawiaturze etc..
    Idąc w tym kierunku, FG będzie najbardziej wygodny
    Pozdrawiam,
    Marcin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sorevell Zobacz posta
    Idąc w tym kierunku, FG będzie najbardziej wygodny
    To jeszcze lepszy Feeeeee.

Wracając do wątku, kiedyś wśród motocyklistów podobne pytanie i odpowiedź: jak do kochania to Junak, jak do jeżdżenia to 'japonia' na wtryskach.
    Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów