Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: F100 vs F2

Domyślnie

Jak ja sobie przypomnę niektóre pytania sprzętowe z AO to się wiele nie różnią. Od czegoś trzeba zacząć.

J1
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Ja bym kupił F100. F2 fajnie wygląda i to jednocyfrowy korpus, ale to już wiekowa konstrukcja i trzeba mieć świadomość jej ograniczeń.
    ja na pierwszy analogowy aparat wybralem F80 (dla mnie mial super stosunek cena do mozliwosci) , po czasie zrobilem przesiadke na F100 , nie zaluje tego wyboru , naprawde swietny aparat , doskonaly AF , swietny wizjer , aparat blyskawicznie reaguje na wcisniecie spustu migawki

uzywam dwoch aparatow , cyfrowki (lustrzanka) oraz analoga F100 i ten ostatni daje mi taki sam komfort fotografowania jak cyfrowka , ale zyskuje tez wszystkie zalety analoga (klisza)

wiec byc moze dla niektorych osob , dobrym rozwiazaniem bedzie kupno analoga z koncowki ich produkcji , gdzie poziom wsparcia fotografa byl naprawde wysoki

jest jeszcze jeden sposob patrzenia na fotografie analogowa , dzisiaj mozna kupic za bardzo rozsadne pieniadze , aparaty ktore kiedys kosztowaly naprawde spore pieniadze i cieszyc sie komfortem pracy na nich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jaack Zobacz posta
    jest jeszcze jeden sposob patrzenia na fotografie analogowa , dzisiaj mozna kupic za bardzo rozsadne pieniadze , aparaty ktore kiedys kosztowaly naprawde spore pieniadze i cieszyc sie komfortem pracy na nich
    Otoz to, gdyby nie cyfrowa rewolucja nigdy by nie bylo mnie stac na G2 ze szklarnią, nowy G2 kosztowal jesli sie nie myle miedzy 5 a 6 tys. PLN.
    Canon

Domyślnie

A ciekawe, może ktoś pamięta, ile kosztował F90X powiedzmy 10lat temu w sklepach?
    F90X, D600

Domyślnie

"The N90s sold for over $1,000, even at discount, throughout most of the 1990s, and was sold new through 2004."

Cytat stąd. Parę tygodni temu sprzedałem takiego w doskonałym stanie z gripem za 350zł...
    Pozdrawiam,
    Marcin

J1
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tilt Zobacz posta
    Otoz to, gdyby nie cyfrowa rewolucja nigdy by nie bylo mnie stac na G2 ze szklarnią, nowy G2 kosztowal jesli sie nie myle miedzy 5 a 6 tys. PLN.
    ciesze sie ze ktos podziela moj poglad , dzisiaj jak sie postarac mozna nabyc perelki analogowe , ktore kiedys kosztowaly tysiace USD a dzisiaj kosztuja kilkaset PLN

Domyślnie

W ubiegłym roku kupiłem Rokkora 2.8/200 za niecałe 600 zł O_O

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nos74 Zobacz posta
    A ciekawe, może ktoś pamięta, ile kosztował F90X powiedzmy 10lat temu w sklepach?
    Ja w 2000 roku, używkę w mint. stanie zapłaciłem 2100 pln.
    2 lata temu musiałem błagać na naszej giełdzie, żeby ktoś za 400 pln chciał się zaopiekować...
    Yashica 124G|D3000|D700|S 12-24|N 24-70|N 50 1.4 AF-S|N 80-200 AF-S|SB-800|

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów