Jak ja sobie przypomnę niektóre pytania sprzętowe z AO to się wiele nie różnią. Od czegoś trzeba zacząć.
Szukaj
Jak ja sobie przypomnę niektóre pytania sprzętowe z AO to się wiele nie różnią. Od czegoś trzeba zacząć.
ja na pierwszy analogowy aparat wybralem F80 (dla mnie mial super stosunek cena do mozliwosci) , po czasie zrobilem przesiadke na F100 , nie zaluje tego wyboru , naprawde swietny aparat , doskonaly AF , swietny wizjer , aparat blyskawicznie reaguje na wcisniecie spustu migawki
uzywam dwoch aparatow , cyfrowki (lustrzanka) oraz analoga F100 i ten ostatni daje mi taki sam komfort fotografowania jak cyfrowka , ale zyskuje tez wszystkie zalety analoga (klisza)
wiec byc moze dla niektorych osob , dobrym rozwiazaniem bedzie kupno analoga z koncowki ich produkcji , gdzie poziom wsparcia fotografa byl naprawde wysoki
jest jeszcze jeden sposob patrzenia na fotografie analogowa , dzisiaj mozna kupic za bardzo rozsadne pieniadze , aparaty ktore kiedys kosztowaly naprawde spore pieniadze i cieszyc sie komfortem pracy na nich
A ciekawe, może ktoś pamięta, ile kosztował F90X powiedzmy 10lat temu w sklepach?
F90X, D600
"The N90s sold for over $1,000, even at discount, throughout most of the 1990s, and was sold new through 2004."
Cytat stąd. Parę tygodni temu sprzedałem takiego w doskonałym stanie z gripem za 350zł...
Pozdrawiam,
Marcin
W ubiegłym roku kupiłem Rokkora 2.8/200 za niecałe 600 zł O_O
Skontaktuj się z nami