Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Orvieto

Domyślnie Orvieto

Witam, jak zwykle proszę o opinie i porady, co można poprawić. Pozdrawiam

wersja większa

Domyślnie

Ładny krajobraz a o samej architekturze to trudno cokolwiek powiedzieć
    Czymtasem... pozdrawiam bombelkowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Al Koholik Zobacz posta
    Ładny krajobraz a o samej architekturze to trudno cokolwiek powiedzieć
    Dzięki Wrzuciłem do tego działu, gdyż z tego co zaobserwowałem krajobraz z dominującymi elementami architektury ląduje raczej tutaj ...

Domyślnie

No moim zdaniem to architektura z dominującym krajobrazem Ale kłócić się nie zamierzam. Trochę tu szaro, zwłaszcza w centrum ale ogólnie ok.
    Czymtasem... pozdrawiam bombelkowo

Iwek_22
    Gość

Domyślnie

Bardzo fajny, ciut za ciemno (ale to może u mnie), ale mam wrażenie jakby w lewo leciało... - pewnie tak tam jest, jednak ja bym troszkę zniekształcił zdjęcie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Al Koholik Zobacz posta
    No moim zdaniem to architektura z dominującym krajobrazem
    Niezależnie, jak to zakwalifikować, to i tak będzie wyglądać tak samo ...

Cytat Zamieszczone przez Iwek_22 Zobacz posta
    Bardzo fajny, ciut za ciemno (ale to może u mnie), ale mam wrażenie jakby w lewo leciało... - pewnie tak tam jest, jednak ja bym troszkę zniekształcił zdjęcie
    Kontrast został zmniejszony i troche przyciemniony PD, ale jakoś bardzo ciemno chyba nie jest. Nie czuję się na siłach rozstrzygać, czy leci w lewo naturalnie, czy był to mój błąd. Zdjęcia jednak nie prostowałem a wieże chyba trzymają pion.

Zbanowany
    Miasto
    Północny Atlantyk

Domyślnie

to bardziej krajobraz, ale skoro już robisz BW to uważam, że należałoby trafić na lepsze chmury na niebie i przy pomocy filtru szarego wydłużyć ekspozycję i zrobić niebo "dramatyczne". Dobrze wyglądałby tutaj też HDR oraz kolor z tymi dramatycznymi chmurami ...

Ja ogólnie jestem zwolennikiem fotografii dramatycznej.

Domyślnie

Dramatyczne niebo moim zdaniem nie sprawdziłoby się w tego rodzaju motywie. Już teraz zastanawiam sie cz aby za bardzo nie przyciemniłem chmur na niebie ... Rozmyte chmury w wyniku zastosowanie filtra czy innych czarów w sofcie nie pasowałyby mzd jeszcze bardziej. W fotografii wspólczesnej architektury sa stosowane z powodzeniem, ale przy kadrze z Umbrii efekt byłby w mojej opinii conajmniej dyskusyjny. Oczywiscie obracamy sie w sferze gustów
    Ostatnio edytowane przez mcleod ; 21-04-2012 o 21:34

Domyślnie

jak dla mnie C U D O

Domyślnie

Dobrze pokazany, klasyczny, pejzaż z Orvieto. Mzd wybrany rodzaj konwersji dobrze przysłużył się fotografii.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów