Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie Problem - Słońce.

Dzień Doberek.
    Mam "mały" problem ze Słońcem na zdjęciu. Rozmyło mi się po chmurach, a nie umiem doprowadzić go do stanu okrągłości w PS. Czy ktoś miał by chwilę czasu żeby pomóc?
    Najlepiej doprowadzić go do stanu gwiazdy z drobnymi ramieniami, ale to już by był dla mnie bajka
    Ostatnio edytowane przez Pik ; 21-04-2012 o 17:14

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Trzeba o takim słońcu myśleć jak się robi zdjęcie pod słońce. Wróć z powrotem na miejsce i ustaw przesłonę w granicach od 8-22 z tym im mniejszy otwór tym ramienia słońca bardziej wyraźne.

Domyślnie

Dzięki Manfred za pomysł, ale opcji powrotu nie ma . Zdjęcie jest z Fuerteventury - więc trochę daleko. Z rady w sprawie przysłony na pewno w przyszłości skorzystam.

Domyślnie

no i stan gwiazdy z drobnymi ramionami
    Ostatnio edytowane przez woogen ; 23-04-2012 o 03:23

Domyślnie

jeśli mam być szczery to jest tak sobie.
    Jestem szumofobem. S50F1.4A

Domyślnie

woogen - no to mnie rozłożyłeś to gwiazdą na łopatki. wiedziałem że to jest proste, ale że aż tak a tak poważnie to pierwsza Twoja wersja jest już dużo lepsza i chyba przeze mnie dla samego siebie do przyjęcia. Powiedz jeszcze jak to zrobiłeś (rozmawiamy cały czas o wersji 1 ? przychodzi mi tylko do głowy przyciemnienie w PS-ie dookoła po okręgu, bo całego raczej bym nie chciał kolorystycznie, ani pod względem jasności zmieniać.
    fafniak - niestety mnie to słońce drażni masakrycznie. wygląda jak ufo, albo po prostu nie naturalnie.

Domyślnie

ok. już se jakoś poradziłem. Dzięki wszystkim za natchnienie
    PS - pędzelek w kształcie sprayu, kolor dobieramy z fotki, nowa czysta warstwa i malujemy dookoła okręgu (w moim przypadku dół). później rozmycie gaussowskie ..... i powtarzając tą czynność z różnymi odcieniami mamy okrągłe słońce i pomarańczową poświatę - dla mnie wystarczające
    Pozdrawiam.

Domyślnie

No i wszystko jasne Ja bawiłem się na bardzo szybko łatką i rozmyciem.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów