Wiele by wymieniac ale ta fot. 20 powalaNiesamowite powiekszenia ale wciaz w dziale makro brakuje mi bardziej egzotycznych robalkow a moze sie mysle ?
Krotko mowiac - zawodowo .
Szukaj
Wiele by wymieniac ale ta fot. 20 powalaNiesamowite powiekszenia ale wciaz w dziale makro brakuje mi bardziej egzotycznych robalkow a moze sie mysle ?
Krotko mowiac - zawodowo .
Witam,
na 1 pięknie zagrało światełko, natomiast mz 19 znacznie wybija się spośród zaprezentowanych tutaj - opanowane światełko, super kadrowo.
Pozdrawiam
Adamson
23. coś jest nie tak z ostrością. albo jest tak minimalna, że zgubiła się w ślepiach, albo jej brak.
24. podoba mi się. dobry moment, przyjemne tło
25. mocne. mz gruszka byłaby lepsza![]()
czym uzyskujesz taką skalę odwzorowania?
28 mm na rewersie i pierścieniach pośrednich
a jaka jest odległość ostrzenia przy takim zestawie?
D5000, 18-105 VR, 50 1.8G, 35 1.8G, M42, SB-900
szczęka opada, świetna jakość, rewelacja...
D600;N 24-120/4; N 105/2.8 VR, N 50/1.4, N 70-200/2.8 VR, SB-800
sz_t - no nie mierzyłem ale jakieś 5-6 cm Im więcej pierścieni napchasz tym większa skala.. Z ciekawości zrobiłem kiedyś zdjęcie zapałki na 3 kompletach pierścieni i 28 na rewersie.. łebek zapałki wypełniał cały kadr bez croppowania.. Tyle że ciemnica w wizjerze byłą cholerna.. Jeśli zależy Ci na tańszym rozwiązaniu a dużej skali to wcześniej korzystałem z kita 18-55.. jak dasz na rewers i na 18 mm masz sporą skalę na 55 najmniejszą. Dodam że kit ma sporą przysłonę, nie pamiętam w tej chwili ile ale jednym strzałem można było zrobić dobrej jakości zdjęcie np portretu ważki..
Fajnie że się podoba![]()
Skontaktuj się z nami