Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Gra Masztów

Wink Gra Masztów

Chcę z góry zaznaczyć, że architektura nie jest moim konikiem, raczej fotografuję z doskoku (czyli jak znajdzie się okazja).

Domyślnie

Fajne niebo, takie trójkolorowe, naturalne.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

fotografia do przewodnika, artyzmu w Twojej pracy niestety nie ma
    Czas jest ludożercą, więc staram się nie mieć go za dużo.

Domyślnie

Nie wiem jakiego rodzaju artyzm mogłabym uzyskać z takiej fotografii. Dziękuję za opinie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lia Zobacz posta
    Nie wiem jakiego rodzaju artyzm mogłabym uzyskać z takiej fotografii.
    Z takiego obiektu. Zmiana perspektywy, z dołu. Z szerokiego kąta. Pobawić się kontrastem. Może czarno białe w bocznym świetle, choć się czasem przejada. Wleźć pod spód i w niebo. O różnych porach doby.
    Można z tego wydobyć 'ahtystyczne' kadry.
    To zdjęcie jest ok, w kategorii zdjęć które ja sobie nazywam 'informacyjnych' (ktoś powiedział "do folderu").
    Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3

Domyślnie

Wiesz, ja używałam 18-105, szerokiego kąta tu nie uzyskam. Nie chodziło mi o uzyskanie artyzmu.

Domyślnie

Artyzmu nei uzyskuje się wyłącznie szerokim katem - choć w zasadzie artysta bez szerokiego kąt to d.pa nie artysta.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta
    Artyzmu nei uzyskuje się wyłącznie szerokim katem - choć w zasadzie artysta bez szerokiego kąt to d.pa nie artysta.
    ...czyli jak ktoś nie ma rybiego oka, to już nie może się mianować dobrym fotografem?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lia Zobacz posta
    Wiesz, ja używałam 18-105, szerokiego kąta tu nie uzyskam.
    1. Osiemnaście to już całkiem szeroko jest (przeliczeniowe 27mm, wiele pokoleń fotografów uważało taki szeroki za wystarczający)

2. Szeroki to niekoniecznie ultra-szeroki (UWA)

3. Do do artyzmu. Posiadanie UWA nikogo nie czyni artystą.
    Fotografia jest specyficzną sztuką, gdzie artyzmem jest podobnie jak w plastyce przekształcenie rzeczywistości, ale i jej własny sposób przez coś co można nazwać "wrażliwością fotograficzną" czyli wychwycenie czegoś, co większość nie dostrzega.
    Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3

Domyślnie

Oczywiście, jak się nie rozpoznaje ironii czy żartów sytuacyjnych, życie staje się ciężkie. Tak ciężkie, jak życie artysty bez szerokiego kąta.
    pozdrawiam bombelkowo

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów