Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Załamanie

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Załamanie

Witam,
    Mam nadzieję, że zrobiłem jakieś postępy od ostatniego razu.
    Modelka: Natalia pseudonim Ruda

1.

2.

3.

Domyślnie

Przyzwoite portreciki do albumu, ale "opowieść" zgodnie z tytułem chyba nie wyszła. W związku z tym nr 3 traci sens.
    Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3

Domyślnie

pierwsze - gdyby dopiescic - byłoby całkiem całkiem. Wg mnie lewe oko modelki należałoby wyciągnac z cienia - wyrownac swiatła na całej twarzy. Pozostałe dwa mnie osobiscie wogole nie przekonują.

Domyślnie

jedyneczka jak wyżej , całkiem całkiem , dopieścić klatkę i bedzie ok . Pozostałem zwykłe szoty , dwójka nie ostra a trójka nie zrozumiała i bez przekazu wg mnie .
    FX

Domyślnie

Nie będę oryginalny i powiem, że koledzy forumowicze mają rację. Dobrze, że próbujesz, ale wg mnie to jeszcze nie to : D jak chcesz robić załamanie to lepiej załatwić do tego bardziej kontrastowe światło oraz bardziej eksperymentować z obróbką oraz nieostrościami/poruszeniami : ) tak mi się wydaje przynajmniej.
    Lubię robić zdjęcia. : )
    Tu jest ich trochę
    A tutaj nawet więcej

Domyślnie

Macie rację - tytuł na szybko wymyślony - może bardziej aby zachęcić do obejrzenia, niż odzwierciedlający temat zdjęć - duży błąd z mojej strony, bo tylko powoduje rozczarowanie widza. Czy zwykłe pstryki? Pewnie tak i jeszcze długo takie będę robił zanim zrobię coś godnego uwagi. Co do kadrów, to wszystkie są prosto z puszki - nic nie przycinane i szczerze to ja nie widzę tutaj możliwości jakichś cięć. Nr 2 jest ostry w oryginale - jakość uciekła gdy zmniejszałem do forumowych rozmiarów. Wielkie dzięki za wszystkie podpowiedzi.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malkon Zobacz posta
    Macie rację - tytuł na szybko wymyślony - może bardziej aby zachęcić do obejrzenia, niż odzwierciedlający temat zdjęć - duży błąd z mojej strony, bo tylko powoduje rozczarowanie widza.

Tak, z tym że problem jest szerszy. Trzecie zdjęcie wybitnie dodane "pod tytuł". W moim odczytaniu nie dodałeś tytułu "po" tylko obowiązywał już w trakcie tworzenia serii.
    Żeby nie było całkiem krytycznie: idea jest czytelna przynajmniej na poziomie "co poeta miał na myśli" i życzę aby z czasem wychodziło lepiej.
    Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3

Zbanowany
    Miasto
    Północny Atlantyk

Domyślnie

malkon ! Nie załamuj się !

Moim zdaniem proces nauki wcale nie musi być taki długi. Kadrowanie można dość łatwo podpatrzeć w internecie, a co do techniki, to kilka prostych tricków załatwia sprawę przynajmniej na poziomie dobrym (mam na myśli tło i doświetlenie cieni).

Jak widać tylko 3 sprawy do poprawy i będzie dobrze !

Oszczędny w słowach
    Miasto
    południe Polski

Domyślnie

Ładne kolorki, najbardziej mi się podoba jedynka.

Domyślnie

Jestem za jedynką

Uprawnienia umieszczania postów