Jedynka za sprawą kadru bardziej mi się podoba. Technicznie dla mnie nieosiągalne.
Szukaj
Jedynka za sprawą kadru bardziej mi się podoba. Technicznie dla mnie nieosiągalne.
Też wolę przestrzeń pierwszego obrazu. Dziękuję Ci.
Pokażę Wam jako ciekawostkę jak złożony jest proces tworzenia takiego obrazu nasz...wychodek schroniskowy.
Nie mogłem juz doczekać się wyjścia księżyca i zacząłęm robić to zdjęcie w zasadzie jak był jeszcze lekko czerwony. Wtedy niestety ilość światła jaką odbija księżyc jest dość mała mimo pełni. W takiich warunkach nie oceniłem, że światło przysłania mi grań jak i samo schronisko. Ekspozycja to prawie dwie minuty, czyli dłużej niż na zdjęciach ze schroniksiem. Niestety to zbyt krótko. Do tego nówki super baterie Energizery okazały się do d... i po 20 klatkach aparat stanął. Było to na tyle krótko, że księżyc nie zdąrzył doświetlić całego terenu. W efekcie mnóstwo pracy i misternie obmyślony kadr poszedł się...
Dziękuję Wam za wizytę. Pozdrawiam.
Dziękuję Wam raz jeszcze. Zdjęcia nocne stały się moim hobby. Może dlatego, że nie jest ich zbyt dużo a może dlatego, że robię coś gdzie jestem sam ze sobą. W każdym bądź razie bardzo sie cieszę, że sie podobają. Pozdrawiam.
Opinię podzielam z poprzednikami - brawo!
Wracając do techniki wykonania - dzień w środku nocy to sprawka światła księżyca?
Skontaktuj się z nami