Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Multnomah Falls

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

ojej, dlaczego wykadrowałeś lewą stronę, akurat jej bym absolutnie nie tykał (!), korona drzewa musi zostać, koniec kropka. Conajwyżej należałoby się zastanowić jak mocno przyciąć z prawej, moim skromnym zdaniem zamknięcie kadru w kwadracie byłoby najsensowniejsze... poza tym swietne miejsce, ciekawie sfotografowane, czekam na więcej... pozdr
    pozdrówka

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rafau Zobacz posta
    ojej, dlaczego wykadrowałeś lewą stronę, akurat jej bym absolutnie nie tykał (!), korona drzewa musi zostać, koniec kropka. Conajwyżej należałoby się zastanowić jak mocno przyciąć z prawej, moim skromnym zdaniem zamknięcie kadru w kwadracie byłoby najsensowniejsze... poza tym swietne miejsce, ciekawie sfotografowane, czekam na więcej... pozdr
    Zrobiłem tak bo uważałem że te drzewa po lewej jakoś nie należą do treści zdjęcia. Główne obiekty to wodospad i most, więc w finalnej kompozycji dałem wodospad w 1/3 w pionie i most w 1/3 w poziomie, obydwa przecinające się prostopadle. Pustkę w prawym górnym prostokącie 2/3 x 2/3 wypełnia skała o dość dramatycznym wyrazie.
    Poza tym wyciąłem prawy słupek mostku bo on niepotrzebnie wykończał most po jego prawej stronie, a ja wolałem aby most miał wrażenie ciągłości poza prawy brzeg kadru.
    Ale bardzo chętnie się nagnę do innych opinii. Nie mam jeszcze wyrobionego dość mocnego wyczucia co do kompozycji. Wiele też zależy od indywidualnej percepcji.

Domyślnie

Piękne miejsce, fajna fotka. Masz rację, mała ilość światła nie przeszkodziła - dzięki temu ma swój urok,

Uprawnienia umieszczania postów