Przewaga CMOS nad CCD jest tylko na wyzszych ISO. Na niskich ISO jest dokladnie odwrotnie. CCD na niskich ISO daje ladniejsze kolorki i subtelniejszy obrazek.
Szukaj
Przewaga CMOS nad CCD jest tylko na wyzszych ISO. Na niskich ISO jest dokladnie odwrotnie. CCD na niskich ISO daje ladniejsze kolorki i subtelniejszy obrazek.
Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko
naprawdę polecam Ci tego sx130, naprawdę fajna maszynka za niską dość cenę, sx120 lubiałem robić kiedyś macro, zbliżenie od 1cm, no i te kolorki canona, naprawdę polecam, można też użyć manuala, a co ciekawe w kategrii tego sprzętu wszystkie zmienianie parametry widoczne są na ekranie lcd, tzn zmieniasz przesłone, a na ekranie masz uzyskaną kompozycję tzn jasność całego obrazka, lampa podnoszona ręcznie to też zaleta, szczerze mówiąc jak ma żonka tym robi fotki dzieciaką jest bardzo zadowolona, są o wiele droższe kompakciki, ale myślę, że dla żony będzie ok matryca ccd 2,3, może w dzisiejszych czasach nie jakaś rewelacja, no ale za tą cenę nie ma co się oszukiwać, a co do iksusów, nawet żonie nie pasowały tak małe gabaryty
co do sx130 trza się zaopatrzyć w dobre denvelopy akumulatorki, bo w porównaniu do sx120 więcej prądu zajada
nie chcę Cię namawiać, ale widząc zachwyt mojej żony, uważam zakup za udany
pozdrawiam
a co powiecie na Panasonica TZ-20 matryca MOS takiej nie znam
D7100; kilka słoików N, T, S i reflektor SB;
qba87 tak w trybie auto informuje nas o konieczności otworzenia lampy
ręczne podnoszenie lampy uważam za b. dobre, nie wyskakuje Ci jak szalona kiedy Ty akurat nie chcesz, mi bardzo odpowiada ten sposób otwierania i jest bardzo prosty, paluszkiem do góry za lampkę i wuala
żona jak cyka w auto to ma info o konieczności otwarcia lampki, ale nie zawsze z tej porady korzysta
pozdrawiam
Kupiłem w MM samsunga wb 750, bez przekonania bo przekonania do tej marki nie mamale patrząc na specyfikacje to całkiem całkiem. Kiedy przyszedłem do domu i włączyłem aparat okazało się że zoom nie działa
![]()
Tak więc wróciłem i wymieniłem na SX130 - podobno pierwszy wybór najlepszybardzo fajne zdjęcia robi ten Canon i wydaję mi się że to najlepszy wybór biorąc pod uwagę cena/jakość.
koberek dzięki za wszelkie rady.
Pozdrawiam
qba87 będziesz naprawdę zadowolony zobaczysz, wyciągniesz z niego naprawdę fajne fotki, a jak jeszcze przełączysz na manual, to naprawdę idzie wycisnąć z tego kompakciku wiele, pamiętaj tylko o dobrych akumulatorkach,
pozdrawiam
Skontaktuj się z nami